Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához:
Alaphoz:
- 1 csomag zabkeksz (20 dkg),
- 10 dkg olvasztott vaj,
Krémhez:
- 50 dkg túró,
- 25 dkg mascarpone vagy házi natúr krémsajt,
- 25 dkg görög joghurt,
- 4 dl habtejszín behűtve,
- 1 tk vaníliakivonat,
- 1 citrom reszelt héja,
- 2 nagy citrom leve,
- 10-15 dkg porcukor,
- 2,5 dkg zselatinpor,
- 3 őszibarackkonzerv (3 x 470 g)
Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk.
Lecsöpögtetjük a barackot, 2 doboznyit apró kockára vágunk, ez kerül majd a krémbe. A harmadik adagot vékonyra szeleteljük, ebből lesz a díszítés.
Habbá verjük és félretesszük a tejszínt. A zselatinport a citromlével kisebb lábosban elvegyítjük, hagyjuk megduzzadni. A robotgép táljában a túrót, a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliát és a citromhéjat habverővel krémesre dolgozzuk, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Kis lángon felmelegítjük a zselatint, hozzákeverünk 3-4 evőkanál krémet, majd az egészet a többi krémhez öntjük, jól elkeverjük. Belevegyítjük a felaprított barackot.
A krémet a kekszes alapra simítjuk, a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ezután éles késsel körben elválasztjuk a krémet a forma oldalától, a tortakarikát lehúzzuk róla, és a süteményt tálra csúsztatjuk. Díszítésként elrendezzük a tetején a barackszeleteket.
Béleljünk ki egy hosszúkás sütőformát folpackkal. Olvasszunk fel a 200 g étcsokit vízgőz felett. Adjuk hozzá a kekszmorzsát, mogyorót, koktélcseresznyét, a Tia Maria-t és annyi vi...
Elkészítési idő: 1óraA kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...
Elkészítési idő:A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan. A krémhez a tojássárgát a pudinggal és a tejjel sű...
Elkészítési idő: