Családireceptkönyv.hu

Barackos-mascarponés túrótorta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához:
Alaphoz:
- 1 csomag zabkeksz (20 dkg),
- 10 dkg olvasztott vaj,
Krémhez:
- 50 dkg túró,
- 25 dkg mascarpone vagy házi natúr krémsajt,
- 25 dkg görög joghurt,
- 4 dl habtejszín behűtve,
- 1 tk vaníliakivonat,
- 1 citrom reszelt héja,
- 2 nagy citrom leve,
- 10-15 dkg porcukor,
- 2,5 dkg zselatinpor,
- 3 őszibarackkonzerv (3 x 470 g)

Elkészítés:


Sütőpapírkoronggal béleljük a tortaforma alját. A zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és egyenletesen a formába nyomkodjuk. Hűtőbe rakjuk.
Lecsöpögtetjük a barackot, 2 doboznyit apró kockára vágunk, ez kerül majd a krémbe. A harmadik adagot vékonyra szeleteljük, ebből lesz a díszítés.
Habbá verjük és félretesszük a tejszínt. A zselatinport a citromlével kisebb lábosban elvegyítjük, hagyjuk megduzzadni. A robotgép táljában a túrót, a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliát és a citromhéjat habverővel krémesre dolgozzuk, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Kis lángon felmelegítjük a zselatint, hozzákeverünk 3-4 evőkanál krémet, majd az egészet a többi krémhez öntjük, jól elkeverjük. Belevegyítjük a felaprított barackot.
A krémet a kekszes alapra simítjuk, a tortát legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük. Ezután éles késsel körben elválasztjuk a krémet a forma oldalától, a tortakarikát lehúzzuk róla, és a süteményt tálra csúsztatjuk. Díszítésként elrendezzük a tetején a barackszeleteket.

Barackos-mascarponés túrótorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pithivier - Lepénykék
Pithivier - Lepénykék

1. A sütőt melegítsük elő 210 °C-ra (gáz 6-7. fokozat). Vajazzunk ki 2 tepsit, és béleljük ki őket sütőpapírral. Elektromos habverővel keverjük krémesre és simára a vajat a cukorra...

Elkészítési idő: 105 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulavaj fahéjjal
Mandulavaj fahéjjal

1. Az egész mandulát pörköld 150 fokos, légkeveréses sütőben kb. 15-20 percig: közben párszor rázogasd meg. Akkor jó, amikor kezd aranybarna színt ölteni és finom pörkölt mandula i...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
VANÍLIÁS CSIGA
VANÍLIÁS CSIGA

Langyos tejből, az élesztőből és a liszt negyedéből kovászt készítettem. Nejlonfóliával majd pedig konyharuhával letakartam és érleltettem a kovászt meleg helyen fél órát. Egy más...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Habos linzer
Habos linzer

1.) Géppel összekerni, kicsit deszkán összegyúrni, 30 percre hüttőbe tesszük. 2.) A tojásfehérjét a porcukorral és a keményítővel keményre verjük. 3.) A sütőt 180 fokon alsó-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk