- 25 dkg rétesliszt,
- 5 dkg vaj,
- 3 kanál porcukor,
- só,
- 2 kanál tejföl,
- 1 tojás,
- 2 ek. rum,
A réteslisztben elmorzsoljuk a vajat, a porcukorral és a pici sóval. A tejföllel, tojással és a rummal könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval rézsútos kockákat vágunk, aminek a közepét is bevágjuk egy darabon. Az egyik tésztasarkot a résen áthúzzuk, forró olajban kisütjük, majd porcukorral meghintjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben a tésztát kézzel egyenletesen belenyomkodjuk. Megkenjük baracklekvárral egyenletesen a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojássárgájákat a cukor 1/3 részével és a vaníliával, a fehérjéket a cukor 2/3 részével habbá verjük. A tojásfehérjehab felét hozzáadjuk a cukros tojássárgához, alap...
Elkészítési idő: 30 p+4 ó Nehézség: KönnyűEgy közepes jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. 1. Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet. 2. Ebben a keveré...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű