- 25 dkg rétesliszt,
- 5 dkg vaj,
- 3 kanál porcukor,
- só,
- 2 kanál tejföl,
- 1 tojás,
- 2 ek. rum,
A réteslisztben elmorzsoljuk a vajat, a porcukorral és a pici sóval. A tejföllel, tojással és a rummal könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval rézsútos kockákat vágunk, aminek a közepét is bevágjuk egy darabon. Az egyik tésztasarkot a résen áthúzzuk, forró olajban kisütjük, majd porcukorral meghintjük.
◾️A tésztához a liszteket átszitáljuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, az édesítőt és elkeverjük. ◾️A margarinnal elmorzsoljuk és mehet hozzá a tojás és a tejföl. ◾️Összegyú...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes1. A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval kikavarjuk, és állandó kevergetés mellett felfőzzük. 2. A hideg tejbe a zselatint beáztatjuk, majd belekeverjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben pici cukorral megfuttatjuk. Közben a vajat mély keverőtálban habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a felfutott élesztőt, és végül a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük az almatölteléket. Ehhez nincs is más dolgunk, mint az almákat meghámozni és apró kockára felvágni. Ezután tegyük egy lábasba, kanalazzunk rá a cukrot, adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű