- 4 db zsemle
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 2 cs. vaníliás cukor
- cukor
- só
- tej
- tejföl
A zsemléket kettévágjuk, kiszedjük a belsejét. Az üres zsemlék alsó felét cukrozott tejben megforgatjuk, és kivajazott tepsibe tesszük.
A zsemle belsejét a túróval összekeverjük, a tojássárgákat a vaníliás cukorral kikeverjük, és hozzáadjuk, majd a felvert tojásfehérjét is. Megtöltjük a zsemléket, a tetejét pedig tejföllel megkenjük.
1. A szokásos módon elkészítjük a piskótát. Egy nagy méretű tepsiben vékony tésztalapot szoktam sütni, majd azt kockázom fel a rétegezés előtt. 2. A vaníliás öntethez a tej 2/3-át...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz édes tésztából sütött palacsintákat mézzel megkenjük. Háromszögletűre hajtjuk, porcukorral meghintjük. Forrón tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét. Kinyújtjuk, szaggatjuk, és kb 180 fokos sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz