(25-30 db)
2 tojásfehérje
csipetnyi só
9 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál almaecet/fehérborecet
fél teáskanál őrölt fahéj
A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük.
Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kukoricalisztet és összeforgatjuk.
Nyomózsákkal – vagy egy nylonzsákkal, aminek a sarkán pici lyukat vágunk – 3-4 cm átmérőjű hegyes kupacokat nyomunk a sütőpapíros tepsire majd 150 ºC fokon kb. 30 percig sütjük.
A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.
A hozzávalók bárki számára elérhetőek. Az édes lepényhez először a tésztát készítjük el, ami nagyon hasonlít a főzni való tésztához. Ahhoz, hogy házi süteményünk még finomabb leg...
Elkészítési idő:Összekeverjük, állandó keverés mellett főzzük.
Elkészítési idő:A tojásokat habosra verjük a nedves hozzávalókkal, majd hozzákeverjük a szárazakat is. A végén keverünk a masszába is ribizlit és a tetejére is teszünk, miután kiadagoltuk. Légkeve...
Elkészítési idő: