Családireceptkönyv.hu

Faahéjas habcsók


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(25-30 db)

2 tojásfehérje
csipetnyi só
9 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál almaecet/fehérborecet
fél teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:



A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük.
Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kukoricalisztet és összeforgatjuk.
Nyomózsákkal – vagy egy nylonzsákkal, aminek a sarkán pici lyukat vágunk – 3-4 cm átmérőjű hegyes kupacokat nyomunk a sütőpapíros tepsire majd 150 ºC fokon kb. 30 percig sütjük.
A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.

Faahéjas habcsók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Ropogós cukorlepény
Ropogós cukorlepény

A hozzávalók bárki számára elérhetőek. Az édes lepényhez először a tésztát készítjük el, ami nagyon hasonlít a főzni való tésztához. Ahhoz, hogy házi süteményünk még finomabb leg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej by Monika Ollé Lunák
Madártej by Monika Ollé Lunák

Összekeverjük, állandó keverés mellett főzzük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muffin mákos-ribizlis
Muffin mákos-ribizlis

A tojásokat habosra verjük a nedves hozzávalókkal, majd hozzákeverjük a szárazakat is. A végén keverünk a masszába is ribizlit és a tetejére is teszünk, miután kiadagoltuk. Légkeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk