Hozzávalók 2 dl-es csészével mérve:
1,5 csésze liszt
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
12,5 dkg puha vaj
3/4 csésze cukor
1 tojás
1 teáskanál őrölt kardamom
1 csésze reszelt alma
a szóráshoz:
kristálycukor
őrölt kardamom
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport összevegyítjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a kardamomot, végül a kinyomkodott reszelt almát is. Gyorsan összedolgozzuk a lisztes keverékkel. Habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsibe, közöttük 2-3 cm-es helyet hagyva, kis halmokat nyomunk.
Összekeverünk kevés kristálycukrot pár csipet kardamommal, majd megszórjuk vele a kekszek tetejét.
10-13 percre betoljuk a sütőbe, míg a teteje egy kis színt nem kap.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A puha margarint a csipet sóval, a cukorral és a túróval kikeverjük. Hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztet. Kuglóf formába simítjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvár és a dió kivételével!! Összekeverjük az alkotókat. A diót daráljuk vagy aprítjuk, összekeverjük a lekvárral. A masszából 9 puszedlit formázunk akként, hogy mindegyik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes tepsit vajjal kikenünk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű