3 dl tejszín,
10 dkg csokoládé,
4 tojás sárgája,
10 dkg porcukor
Kb. 1 dl tejszínhez hozzákeverjük a reszelt csokoládét, s lassú tűzön, gőz fölött megolvasztjuk. A maradék tejszínhez hozzákeverjük a tojást, a porcukrot, majd gőz fölé tesszük, s hozzáadjuk a csokis tejszínt. Habverővel addig keverjük amíg be nem sűrűsödik. Ha kihűlt, fagylaltgépbe tesszük, s addig kevertetjük míg megfelelő állagúra nem hűl.
A rizst megmosom, és annyi vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Ha beszívta a vizet, hozzáöntöm a tejet, sózom, és gyakran kevergetve megfőzöm. Ha tej is elfogyott alóla,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPoharakat ferdén beállítani egy tojás vagy muffintartóba. A tejszínt a cukorral felmelegítjük, hozzáadjuk a bort és citromlevet, majd hűlni hagyjuk. Ha nincs benne tojás, 8 óra...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: KözepesElkészítése: A sárga piskótához a tojások sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a fehérjét csipet sóval felverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és elkeverjük. A sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is rajzoljunk az arcunkra harci díszítést a liszttel. Nem lesz jobb tőle a mézeskalács, de a kedvünk egészen biztos. A szódabikarbónát, a lisztet, a fűszereket és a porcuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű