35 dkg GM liszt (fele Emese süteménypor a másik Mester sütemény liszt)
5 dkg kukoricaliszt(ettől lesz igazán keksz a keksz)
25 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 tk vanília kivonat
2 tojás sárgája
1,5 ek kakópor.
A krémhez:
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2és fél ek. kakaópor.
A liszteket felesbe mérjük ki, és külön gyúrjuk be a két színű tésztát. Kb 1 órányit pihentetjük a hűtőbe, majd kinyújtjuk, szaggatjuk és kisütjük. A krémet kikavarjuk, és összeragasztunk egy vaníliás és egy kakaós tésztát
180 fokra előmelegített sütő Habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a citromlevet. Hozzákeverjük a lisztet, mandulát, sütőport. 25 perc alatt készre sütj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesBekapcsolom a sütőt 170-175 fokra. Összekeverem a száraz hozzávalókat egy kisebb tálban. Kimérem a lisztet, elkeverem benne a SÓT, a fűszereket (fahéj, mézeskalács fűszerkeverék),...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKivesszük a sütőrácsot, és begyújtjuk a sütőt (4-5-ös fokozat). A sütőtepsit kibéleljük sütőpapírral. Az olvadt vajba belekeverjük a cukrot, a csipet sót, majd a tojással habosra...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű20 dkg porcukor + 4 tojás sárgája + 10 ek. víz = habosra keverni és 10 dkg darált dió + 20 dkg liszt + 1/2 cs sütőpor keverékét hozzáadni. 4 tojás fehérjét habbá verni, l...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes