60 dkg liszt, 2 dkg szalalkáli, 7 dkg zsír, 4 ek cukor, tej
Krém: 30 dkg cukor, 1/2 l tej, 3 ek liszt, 10 dkg vaj, 3 ek kakaó
Az összetevőket összegyúrjuk annyi tejjel hogy könnyen gyúrható legyen. 6 lapot sütünk a tepsi hátán előmelegített sütőben.
Krém: a cukrot megpirítjuk, majd a tejjel felöntjük. Közben fél dl tejben csomómentesre kikeverjük a lisztet. A kettőt összefőzzük és ha kihűlt hozzákeverjük a vajat és a kakaót.
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukú oldalán. Annyit, hogy kb. 1 bögrényi reszelt almát kapjunk (levestül). 2. A sütőnket bekapcsoljuk, elő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt! Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé hel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát üveg almareszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük. A darált diót vagy kekszet hozzákeverjük. Attól függően, milyen édesen szeretjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba szitáljuk bele a sütőport, a kakaót és a liszteket, majd sorban adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, sót, tojást, olajat és a tejet. Kézi keverővel, laza mozdulatokk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű