(12 db)
Keksz alap:
110 g Bebe család keksz
50 g olvasztott vaj
Sajt töltelék:
450 g friss Philadelphia típusú sajt
100 g búzadara cukor
2 nagy tojás
120 g tökpüré - lásd felett
2 evőkanál nádcukor
½ teáskanál fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
egy csipet őrölt friss fűszer és szerecsendió
Sós karamell:
200 g búzadara cukor, 85 gr vaj
125 g tejszínhab 33% 1 tk só
Törje össze vagy keverje össze a kekszet, és keverje össze az olvasztott vajjal. A muffinsütőt kibéleljük papírkosarakkal, és egyenletesen osszuk el a kekszkeveréket. Egy kanállal egyenlítse ki a keveréket, és nyomja be a kosár aljába. A töltelék elkészítése előtt tegye a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
A sajtot egy tálban enyhén felverjük, hozzáadjuk a cukrot és kis sebességgel keverjük, amíg minden össze nem áll. Adja hozzá a tojásokat egyenként. A keverék körülbelül felét elosztott kosarakra osztjuk.
A többihez adjunk tökpürét, nádcukrot és fűszereket, alaposan keverjük össze. Egy kanállal óvatosan vigye fel a kosarak sajtrétegére. 20 percig sütjük előmelegített sütőben.
Tegye a cukrot egy vastagabb fenekű edénybe, és hagyja, hogy közepes hőmérsékleten lassan feloldódjon. Keverjük fakanállal, amíg teljesen fel nem oldódik. Adja hozzá a kis darabokra vágott vajat, és óvatosan keverje össze, amíg a keverék gyönyörűen össze nem keveredik.
Vegye le a tűzhelyről, keverje hozzá a sót és öntsön bele tejszínt. Egy lufi habverővel jól felverjük, visszatesszük a tűzhelybe, és egy ideig főzzük, hogy a karamell gyönyörűen krémes legyen. Hűtsük le időnként megkeverve, mielőtt óvatosan felvisznénk a hűtött süteményekre. Díszíthetjük sült dióval.
A vajat jó alaposan habosítsuk ki a porcukorral és a vaníliás cukorral.Ha a vaj jó habos, folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat.Ha felvette a tojásokat, ho...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tortaformát kivajazzuk. 4 dl tejet felforralunk. A maradék 1 dl hideg tejben elkeverjük az egy csomag étkezési zselatint. Utána a felforralt tejet hozzáöntjük a zselatinhoz. Ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtészta anyagokat összegyúrom és kettéveszem 4o-6o% arányban. A 6o % tésztát kinyújtom és a kikent tepsibe teszem. Krém elkészítése:pudingport, tejet, 8 csapott evőkanál cukrot öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű