(12 db)
Keksz alap:
110 g Bebe család keksz
50 g olvasztott vaj
Sajt töltelék:
450 g friss Philadelphia típusú sajt
100 g búzadara cukor
2 nagy tojás
120 g tökpüré - lásd felett
2 evőkanál nádcukor
½ teáskanál fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
egy csipet őrölt friss fűszer és szerecsendió
Sós karamell:
200 g búzadara cukor, 85 gr vaj
125 g tejszínhab 33% 1 tk só
Törje össze vagy keverje össze a kekszet, és keverje össze az olvasztott vajjal. A muffinsütőt kibéleljük papírkosarakkal, és egyenletesen osszuk el a kekszkeveréket. Egy kanállal egyenlítse ki a keveréket, és nyomja be a kosár aljába. A töltelék elkészítése előtt tegye a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
A sajtot egy tálban enyhén felverjük, hozzáadjuk a cukrot és kis sebességgel keverjük, amíg minden össze nem áll. Adja hozzá a tojásokat egyenként. A keverék körülbelül felét elosztott kosarakra osztjuk.
A többihez adjunk tökpürét, nádcukrot és fűszereket, alaposan keverjük össze. Egy kanállal óvatosan vigye fel a kosarak sajtrétegére. 20 percig sütjük előmelegített sütőben.
Tegye a cukrot egy vastagabb fenekű edénybe, és hagyja, hogy közepes hőmérsékleten lassan feloldódjon. Keverjük fakanállal, amíg teljesen fel nem oldódik. Adja hozzá a kis darabokra vágott vajat, és óvatosan keverje össze, amíg a keverék gyönyörűen össze nem keveredik.
Vegye le a tűzhelyről, keverje hozzá a sót és öntsön bele tejszínt. Egy lufi habverővel jól felverjük, visszatesszük a tűzhelybe, és egy ideig főzzük, hogy a karamell gyönyörűen krémes legyen. Hűtsük le időnként megkeverve, mielőtt óvatosan felvisznénk a hűtött süteményekre. Díszíthetjük sült dióval.
Egy nagy méretű tepsit, (kb.25x35) kibélelünk sütőpapírral. Az almát vékonyra szeleteljük, a kibélelt tepsibe terítjük és megszórjuk fahéjjal. Elkészítjük a piskótát. 12 evőkanál...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Line two baking trays with non-stick baking parchment. Preheat the oven to 190/170 fan/gas mark 5. 2. Beat together the butter and the sugars in a large mixing bowl until jus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeállítjuk a tésztát és sütjük 190 fokos- sütőfüggő- előmelegített sütőben sütjük kb 70 perc Ha kihűlt, a tetejére csokimázat készítünk Csoki máz: - 12 dkg porcukor - 2 ev...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű