(12 db)
Keksz alap:
110 g Bebe család keksz
50 g olvasztott vaj
Sajt töltelék:
450 g friss Philadelphia típusú sajt
100 g búzadara cukor
2 nagy tojás
120 g tökpüré - lásd felett
2 evőkanál nádcukor
½ teáskanál fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
egy csipet őrölt friss fűszer és szerecsendió
Sós karamell:
200 g búzadara cukor, 85 gr vaj
125 g tejszínhab 33% 1 tk só
Törje össze vagy keverje össze a kekszet, és keverje össze az olvasztott vajjal. A muffinsütőt kibéleljük papírkosarakkal, és egyenletesen osszuk el a kekszkeveréket. Egy kanállal egyenlítse ki a keveréket, és nyomja be a kosár aljába. A töltelék elkészítése előtt tegye a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
A sajtot egy tálban enyhén felverjük, hozzáadjuk a cukrot és kis sebességgel keverjük, amíg minden össze nem áll. Adja hozzá a tojásokat egyenként. A keverék körülbelül felét elosztott kosarakra osztjuk.
A többihez adjunk tökpürét, nádcukrot és fűszereket, alaposan keverjük össze. Egy kanállal óvatosan vigye fel a kosarak sajtrétegére. 20 percig sütjük előmelegített sütőben.
Tegye a cukrot egy vastagabb fenekű edénybe, és hagyja, hogy közepes hőmérsékleten lassan feloldódjon. Keverjük fakanállal, amíg teljesen fel nem oldódik. Adja hozzá a kis darabokra vágott vajat, és óvatosan keverje össze, amíg a keverék gyönyörűen össze nem keveredik.
Vegye le a tűzhelyről, keverje hozzá a sót és öntsön bele tejszínt. Egy lufi habverővel jól felverjük, visszatesszük a tűzhelybe, és egy ideig főzzük, hogy a karamell gyönyörűen krémes legyen. Hűtsük le időnként megkeverve, mielőtt óvatosan felvisznénk a hűtött süteményekre. Díszíthetjük sült dióval.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Ketté vesszük. (lehet duplán venni a tésztát) A tepsit vajjal kikenünk . A tészta felét rárakjuk a tepsire majd a babapiskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz összes hozzávalót összekeverem,sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm.200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.Ha megsü...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Könnyű