Családireceptkönyv.hu

mini sajttorta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


(12 db)
Keksz alap:
110 g Bebe család keksz
50 g olvasztott vaj
Sajt töltelék:
450 g friss Philadelphia típusú sajt
100 g búzadara cukor
2 nagy tojás
120 g tökpüré - lásd felett
2 evőkanál nádcukor
½ teáskanál fahéj
½ teáskanál őrölt gyömbér
egy csipet őrölt friss fűszer és szerecsendió
Sós karamell:
200 g búzadara cukor, 85 gr vaj
125 g tejszínhab 33% 1 tk só

Elkészítés:


Törje össze vagy keverje össze a kekszet, és keverje össze az olvasztott vajjal. A muffinsütőt kibéleljük papírkosarakkal, és egyenletesen osszuk el a kekszkeveréket. Egy kanállal egyenlítse ki a keveréket, és nyomja be a kosár aljába. A töltelék elkészítése előtt tegye a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
A sajtot egy tálban enyhén felverjük, hozzáadjuk a cukrot és kis sebességgel keverjük, amíg minden össze nem áll. Adja hozzá a tojásokat egyenként. A keverék körülbelül felét elosztott kosarakra osztjuk.
A többihez adjunk tökpürét, nádcukrot és fűszereket, alaposan keverjük össze. Egy kanállal óvatosan vigye fel a kosarak sajtrétegére. 20 percig sütjük előmelegített sütőben.
Tegye a cukrot egy vastagabb fenekű edénybe, és hagyja, hogy közepes hőmérsékleten lassan feloldódjon. Keverjük fakanállal, amíg teljesen fel nem oldódik. Adja hozzá a kis darabokra vágott vajat, és óvatosan keverje össze, amíg a keverék gyönyörűen össze nem keveredik.
Vegye le a tűzhelyről, keverje hozzá a sót és öntsön bele tejszínt. Egy lufi habverővel jól felverjük, visszatesszük a tűzhelybe, és egy ideig főzzük, hogy a karamell gyönyörűen krémes legyen. Hűtsük le időnként megkeverve, mielőtt óvatosan felvisznénk a hűtött süteményekre. Díszíthetjük sült dióval.

mini sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Kókusz kifli
Kókusz kifli

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A lisztbe belekeverjük a diót vagy kókuszreszeléket, a porcukrot és a szódabikarbónát, valamint a sót. Utána adjuk hozzá a margarint vagy vajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Joghurtos fánk
Joghurtos fánk

A tojásokat beleütjük a tálba, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a joghurtokat, a citromhéjat, a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Olajat forrósítunk, és evőkanállal beleszag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás porlós
Almás porlós

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a sütőport, majd ezután a tojássárgáját és a tejet. Könnyen nyújtható tésztát készítünk, és kettéosztjuk. Az el...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Máglyarakás*
Máglyarakás*

A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, a rumot. Ráöntjük a felszeletelt kiflikre és 15-20 percig áztatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk