Tésztához:
4 db tojás sárgája
10 dkg rétesliszt
12 dkg finomliszt
11 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 közepes citrom reszelt héja
120 ml tej
6 gr sütőpor
8 db sárgabarack
A habhoz:
4 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
csipet só
A tetejére:
3 dkg olvasztott csokoládé
Egy 20×30 cm-es tepsit előkészítünk.
Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
A cukrokat a puha vajjal ,a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük.
Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját.
A barackokat megmossuk,szárazra töröljük.
Ketté vágjuk,a magot eltávolítjuk.
A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy,hogy a vágott fele nézzen felfelé.
A süteményt 25 percet sütjük.
A tojás fehérjét egy pici sóval elkezdjük felverni,majd a cukorral szép fényes,kemény habbá verjük fel.
A kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzá dolgozzuk.
Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal.
A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük.
Ha a kókuszhab már kezd barnulni /kb 10 perc/, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A kihűlt süteményre olvasztott csokit csurgattam.
1. Kézi robotgéppel keverje habosra a vajat a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral és 1 csipet sóval. A lisztet keverje össze az étkezési keményítővel és a sütőporral, adja a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA Mascarpone-t, a vajat és a lisztet sima tésztává gyúrjuk, majd éjszakára, vagy legalább másfél órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután négy gombócot csinálunk a tésztából. 3. A nyújtód...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA habtejszínt, a cukrot (édesítőszert) és a margarint (kókuszolajat) összefőzzük és beletesszük a kókuszreszeléket és jól elkeverjük. A keveréket hűtőbe tesszük legalább másfél órá...
Elkészítési idő: 15 perc + hűtés Nehézség: KönnyűEgy habzsák, vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát, és egy sütőpapírra kb. 2 centis halmokat nyomunk belőle. (kb. 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed (kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű