Tésztához:
4 db tojás sárgája
10 dkg rétesliszt
12 dkg finomliszt
11 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 közepes citrom reszelt héja
120 ml tej
6 gr sütőpor
8 db sárgabarack
A habhoz:
4 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
csipet só
A tetejére:
3 dkg olvasztott csokoládé
Egy 20×30 cm-es tepsit előkészítünk.
Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
A cukrokat a puha vajjal ,a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük.
Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját.
A barackokat megmossuk,szárazra töröljük.
Ketté vágjuk,a magot eltávolítjuk.
A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy,hogy a vágott fele nézzen felfelé.
A süteményt 25 percet sütjük.
A tojás fehérjét egy pici sóval elkezdjük felverni,majd a cukorral szép fényes,kemény habbá verjük fel.
A kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzá dolgozzuk.
Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal.
A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük.
Ha a kókuszhab már kezd barnulni /kb 10 perc/, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A kihűlt süteményre olvasztott csokit csurgattam.
A liszthez keverjük a tojássárgáját, margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot és a tejet, jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a lisztes mass...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához valókból kikeverjük a masszát, és a szokásos módon palacsintákat sütünk. 2. A hozzávalókból jól összedolgozzuk a tölteléket, és megtöltjük a palacsintákat. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta A tésztához összekeverjük a szitált lisztet, a sót, a cukrot, a szódabikarbónát és a citromhéjat. A margarint elmorzsoljuk benne, és a tojások sárgájával összegyúrjuk. Igye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejfölös krém előkészítése: Egy tágas keverőtálba mérjük a tejfölt, adjuk hozzá a kristálycukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét. Alaposan keverjük össze az össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz