menu

Családireceptkönyv.hu

Bámulatos almás kavart tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 tojás
9 evőkanál cukor
9 evőkanál olaj
9 evőkanál tej
12 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor

A töltelékhez:

50 dkg alma
3 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:


A cukrot a tojásokkal összekavarjuk, majd az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük. Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjt hozzákavarjuk. A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:



Bidista.com

26 cm torta forma

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dobos Anna
Házi fagylalt
Házi fagylalt

475 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Kókuszcsók
Kókuszcsók

Gőz fölött habosra keverjük a tojásfehérjét (nem kell felverni), a cukrot és a mézet addig, míg 45-48 fokos nem lesz (ha már csípi az ujjunkat, akkor kb ilyen meleg). Levesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Almás pite gazdagon
Almás pite gazdagon

Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy mixerben addig keverjük, amíg a tészta labdává nem áll össze. Ha túl keménynek találjuk, kevés vízzel lazíthatjuk. (Ha kézzel állítjuk össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos Puncsos Alagút
Kókuszos Puncsos Alagút

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vizet, majd a kemény habba forgatjuk felváltva a sütőporos l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk