1 liter tej
20 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás
vanília
A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk és egy 20-35 cm-es kivajazott tepsiben 250 fokon 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Ez a Kondorosi csárda desszertje.baracklekvárral megöntve
ettük.
Nagyon alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat! A kakaópor könnyebben oldódik, ha előbb a vajjal keverjük ki, és utána tesszük hozzá a mézet és a mogyoró krémet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét elkezdjük habbá verni ha félig felvertük hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,a robotgépet lejjebb veszem és egyesével hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukrot, a lekvárt, a zsírt és a tojást keverjük habosra habverővel. A lisztet, sütőport és a kakaóport keverjük össze. A masszát a liszttel kavarjuk el és fokozatosan adagoljuk h...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk majd három részre osztjuk. Egyikbe tetszés szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű