1 liter tej
20 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás
vanília
A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk és egy 20-35 cm-es kivajazott tepsiben 250 fokon 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Ez a Kondorosi csárda desszertje.baracklekvárral megöntve
ettük.
1. lépés A hozzávalókat összedolgozom a kakaópor kivételével. Lisztezett deszkára borítom és két részre osztom. Az egyik felét 4 dkg kakaóval összedolgozom. Mindkettőt henger alak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit és a vajat tálba tesszük és megolvasztjuk. Közben a magvakat kicsit megpirítjuk, aszalványokat apróra vágjuk. A keksz negyed részét összetörjük, a többit ledaráljuk. Min...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: NehézKenyérsütőgép dagasztó programjával, de akár kézi mixerrel is összeállítható a tészta. Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujjn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját a cukorral és a vízzel apránként hozzáadva habosra keverjük. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és lassú tűznél sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű