Hozzávalók:
60 dkg liszt, 24 dkg zsír, 1 csomag szárított élesztő, 2 dl tej, 2 evőkanál kristálycukor, sütésálló lekvár.
A tejet meglangyosítjuk, ebben feloldjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a liszthez, a zsírhoz és az élesztőhöz. Összegyúrjuk, és kb. fél órát kelesztjük. Vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, közepébe lekvárt teszünk, és félbehajtjuk. Széleit jól lenyomkodjuk, tesibe rakjuk, majd világos rózsaszínűre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Nekem körülbelül egy adagból 120 darab lesz.
Az alaphoz a kisebb kockákra tördelt csokit és a zabkekszet aprítógépben megdaráltam, majd ezt a darát villával beleforgattam az olvasztott vajba. Ezután a masszát jól belenyomkodt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű margarinhoz hozzákeverjük a cukrot, a mézet, a tojást és a tejfölt, és habosra keverjük. A kétféle lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel és a sütőporral, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA pudingporhoz adjuk a tejet és robotgép segítségével elkészítjük a pudingot. Hozzáadjuk a mascarpone-t. (Cukrot azért nem kell külön beletenni, mert a babapiskóta és a puding is c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű