menu

Családireceptkönyv.hu

Almás pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


45 dkg finom liszt
- 2 egész tojás
- 2 ek cukor
- a vaníliás cukor
- 20 dkg vaj/margarin
- 1 tk sütőpor
- 2 tk fahéj
Töltelékhez:
1 1/2 kg pucolatlan alma
- 3 tk fahaj
- fél citrom leve
- ízlés szerint cukor (nálam 1 ek)
- búzadara

Elkészítés:


Először elkészítjük az almás tölteléket, hogy amíg összegyúrjuk a tésztát addig legyen ideje meghűlni.

Az almákat megmossuk, majd meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk a citrom lével, hogy ne barnuljon meg majd hozzáadjuk a cukrot és az őrölt fahajt és lassú tűznél megdinszteljük. Ezután levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

Amíg hűl az almás töltelék elkészítjük a tésztát.

A sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a két fajta cukrot majd a tojásokat és jól összegyúrjuk. Nagyon könnyen lehet dolgozni a tésztával és hamar összeáll. Miután összedolgoztuk a tésztát két egyforma részre osztjuk és cipókat formálunk.

Az egyik cipót tepsi nagyságú lapra nyújtjuk, beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával vagy fogvájóval megszurkáljuk és megszórjuk búzadarával.
Az almát jól kinyomkodjuk és egyenletesen elterítjük a tésztalapon.

A másik cipót is kinyújtjuk, ráterítjük a töltelékre és ezt is megszurkáljuk villával.

Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Tálaláskor kockákra vágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.

Almás pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Püspökkenyér
Püspökkenyér

Először aprítsuk fel a diót, csokoládét és fügét. A mazsolát áztassuk be, elég fél órára majd szűrjük le. Én erre a célra forró gyümölcsteát készítek. A sütőt melegítsük elő 160 fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lívia
Brownie
Brownie

A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel, ha elolvadt, tegyük félre hűlni. (vagy 1,5 perc a mikróban) A cukrot tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Kráter szelet
Kráter szelet

Először a pudingot készítjük el hagyományos módon, és jól kihűtjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját habosra keverjük a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Őszibarack
Őszibarack

A tésztához a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a margarint a tejjel jól kidolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet is. Apró gombócokat formálunk belőle (k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk