2 bögre apró kockára vágott alma
2 bögre magozott meggy
1/2 bögre apróra vágott dió
3/4 bögre kristálycukor
2 bögre finomliszt
1/2 bögre étolaj
4 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Tészta: A tojássárgáját a vízzel, a sóval elkezdjük keverni (én rorbotgéppel csináltam), majd kanalanként beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabika...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint, cukrot és tojást habosra verem. 2. A lisztet, tejet, sütőport és vaníliás cukrot összekeverem. 3. Az egészet összekeverem. 4. Gofrisütőben aranybarnára süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben,kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. A tészta nehogy nagyon megpuhuljon ! A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héjá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Ha nem áll össze, adunk még hozzá pici vizet. Ha kész, félretesszük. 2. Az almákat meghámozzuk, cikke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű