2 bögre apró kockára vágott alma
2 bögre magozott meggy
1/2 bögre apróra vágott dió
3/4 bögre kristálycukor
2 bögre finomliszt
1/2 bögre étolaj
4 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
A méréshez használt bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. Ezután a többi hozzávalókat is hozzáadjuk, majd a masszát egy 20 × 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
Kenyérsütőbe beleteszem a hozzávalókat, dagasztóprogram (keleszti is) . Ha kész, ujjnyi vastagságúra kinyújtom, lisztes fánkszaggatóval (vagy pohárral) kiszaggatom. Forró olajban...
Elkészítési idő: 20 perc+kelés Nehézség: KönnyűA leveles tésztát elfelezzük, a gáztepsi méretére kinyújtjuk és 200 °C-ra előmelegített sütőben egyenként megsütjük. Kihűlés után az egyik tésztalapot akkora kockákra felvágjuk, a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes20 dkg darált dió 3 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1,5 dl víz a forgatáshoz: kb. 20-25 dkg porcukor 3 csomag vaníliás cukor (A pogácsa szaggató átmérője: 7-8 cm)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű