Párizsi krém
Remek lúdláb tortába, csokis kekszes tortába de Somogy kockába is tökéletes.
Hozzávalók:
3 dl tejszín
40 dkg cukor
vaníliás cukor
16 dkg átszitált kakaópor
rum, rumaroma
40 dkg margarin
Elkészítés:
A tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat összeérintjük és széthúzzuk, ha szál marad a két ujjunk között, akkor jó a szirupunk.
Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. Beleolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
A krémünket hagyjuk kihűlni.
A párizsi krémet kihabosítjuk és kész is vagyunk vele.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (légkeverésest 160 fokra), és béleld ki sütőpapírral a tepsijeidet. 2. A vajat keverd ki gépben habosra a cukorral. 3. Add hozzá egyenként a to...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, kakaóport, a csipet sót, és a sütőport összekeverjük. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással. Apránként belekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű