4 tojás
1 bögre cukor
125 gramm vaj
1 bögre mák
1 evőkanál sütőpor
1 bögre liszt
dió
Egy lábasba tegyünk oda egy kevés vizet főni, majd forraljuk benne 5 percig a mákot.
Fedjük le az edényt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk a mákokat, míg megduzzadnak. Húsz perc múlva szűrjük le.
Egy edényben a tojások sárgáját keverjük el a cukorral, és a vajjal. Majd adjuk hozzá a mákot, a lisztet, és a sütőport.
A habbá vert tojásfehérjéket óvatosan adagoljuk hozzá a lisztes keverékhez.
Tegyük a masszát kivajazott sütőformába, szórjuk meg egy kevés darált dióval. 180 fokon süssük 30-40 percig.
Fogyasszuk egy pohár langyos tejjel, és láthatjuk, hogy ez a csodálatos párosítás az egész napunk bearanyozza.
Nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntjük a külön tálban elkevert egész tojásokat és a kefirt. Lassú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 3 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük...
Elkészítési idő: 105 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjét most csak villával összekevertem a fahéjjal és az édesítővel, mert éhes voltam, forró serpenyőbe tettem, megsütöttem közepes lángon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű