4 tojás
1 bögre cukor
125 gramm vaj
1 bögre mák
1 evőkanál sütőpor
1 bögre liszt
dió
Egy lábasba tegyünk oda egy kevés vizet főni, majd forraljuk benne 5 percig a mákot.
Fedjük le az edényt, vegyük le a tűzről, és hagyjuk a mákokat, míg megduzzadnak. Húsz perc múlva szűrjük le.
Egy edényben a tojások sárgáját keverjük el a cukorral, és a vajjal. Majd adjuk hozzá a mákot, a lisztet, és a sütőport.
A habbá vert tojásfehérjéket óvatosan adagoljuk hozzá a lisztes keverékhez.
Tegyük a masszát kivajazott sütőformába, szórjuk meg egy kevés darált dióval. 180 fokon süssük 30-40 percig.
Fogyasszuk egy pohár langyos tejjel, és láthatjuk, hogy ez a csodálatos párosítás az egész napunk bearanyozza.
A margarint, a tojást, a kristálycukrot kikavarjuk. A liszthez keverjük a sütőport, majd összegyúrjuk a két anyagot. Elfelezzük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót. Külön-külö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, felét a tepsi aljára terítjük, rátesszük a tölteléket, majd a másik felét ráborítjuk. 2. Villával jól megszurkáljuk, majd tojás fehérjével megke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejbe beleöntjük a vizet, beleszórjuk a csipet sót. Amikor forr, beletesszük a megmosott rizst. Addig főzzük amíg puffogni nem kezd (mintha tejberizst készítenénk). A tűzről l...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA süteményhez A sütemény összes hozzávalóját egy tálba öntjük, és fakanállal összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Beleszórjuk a meggyb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű