menu

Családireceptkönyv.hu

Csábító meggyes – Gyönyörű, nagyon finom sütemény!


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20dkg margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
30 dkg liszt
fél sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
2 ek.kakaópor
50 dkg magozott meggy
A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg margarin
A tetejére:

3 dl habtejszín keményre verve

Elkészítés:


A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát elfelezzük, felébe a kakaóport belekeverjük.
A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük, a sárga tésztát az aljára, a barnát pedig rásimítjuk.
A meggyet rászórjuk és sütjük.

A krém:

A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük, hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert tejszínt tesszük.
Nagyon finom süti.

Molnár Jutka receptje!

Csábító meggyes – Gyönyörű, nagyon finom sütemény!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Diós patkó
Diós patkó

A munka csupán annyi vele, hogy valamennyi hozzávalóját egynemű tésztává keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Fél centi vastag 6 centi hosszú hurkákat formázunk a masszából,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös-pudingos sütemény recept
Tejfölös-pudingos sütemény recept

A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Császármorzsa (Sóbors)
Császármorzsa (Sóbors)

1. A tojások sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral és a sóval. 2. Ezután keverjük hozzá a tejet, a lisztet is és a mazsolát is. 3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes kalács ( puha )
Mézes kalács ( puha )

Összegyúrni, minimum két órára hűtőbe tenni. Fél cm vastagságúra nyújtani, szaggatni, 180 fokon sütni aranybarnára.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk