1 csomag leveles tészta
3 db alma
fahéj
vaníliás cukor
5 dkg dió
zsemlyemorzsa
Elkészítés:
Egy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem párolom. És nem is reszelem, hanem negyedbe vágom a megpucolt almát és vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágom. Majd a két szélét ferdén bevagdosom kb 1 cm-ként, és egymásra hajtogatom. Majd lekenem tojássárgával. Mehet 200 fokos sütőbe, kb 25 percre.
Elkészítés:
Egy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem párolom. És nem is reszelem, hanem negyedbe vágom a megpucolt almát és vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágom. Majd a két szélét ferdén bevagdosom kb 1 cm-ként, és egymásra hajtogatom. Majd lekenem tojássárgával. Mehet 200 fokos sütőbe, kb 25 percre.
2 külön tálba keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Majd öntsük őket össze, keverjük el, 1 perc után besűrűsödik. Nyújtható a tészta, ezért kiflit is formázhatunk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékokat összemelegítjük, majd a lábast lehúzzuk a tűzről. Ha xilittel készül akkor a finom porrá őrölt xilitet ebben az olvasztott zsiradékban elkeverjük. Beletesszük a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőre készítsünk elő minden hozzávalót, illetve a tepsit is. A mandulát daráljuk le, aztán keverjük össze a porcukorral és a kakaóval, majd 4-5 kanalanként daráljuk le együtt újra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük a hozzávalókat 200 fokon 20 perc a sütési idő.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű