1 csomag leveles tészta
3 db alma
fahéj
vaníliás cukor
5 dkg dió
zsemlyemorzsa
Elkészítés:
Egy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem párolom. És nem is reszelem, hanem negyedbe vágom a megpucolt almát és vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágom. Majd a két szélét ferdén bevagdosom kb 1 cm-ként, és egymásra hajtogatom. Majd lekenem tojássárgával. Mehet 200 fokos sütőbe, kb 25 percre.
Elkészítés:
Egy csomag mélyhűtött leveles tészta. Kinyújtom a tésztát. Közepére szórok zsemlyemorzsát, majd rá alma, fahéj, vaníliás cukor, kevés porcukor, és durvára vágott dió. Az almát nem párolom. És nem is reszelem, hanem negyedbe vágom a megpucolt almát és vékony szeletekre vagy kisebb kockákra vágom. Majd a két szélét ferdén bevagdosom kb 1 cm-ként, és egymásra hajtogatom. Majd lekenem tojássárgával. Mehet 200 fokos sütőbe, kb 25 percre.
A kakaós piskótát kétféle módon készítheted el. Fontos tudnivaló, hogy a zab alapvetően nem tartalmaz glutént, a feldolgozás során azonban nehezen kerülhető el a gluténszennyez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézTészta: A 4 egész tojást, 1 dl vízzel és a porcukorral habosra keverem, melyhez folyamatosan csepegtetem az olajat. Mikor már jó sűrű hozzáadom kanalanként a lisztet, és a szódabi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt alul-felül sütés programon előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy gáztepsit, kb. 30*35 centiset, kibélelünk sütőpapírral. A tojások fehérjét lágy habbá verjük, majd folyamatos...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes