1 csomag réteslap (mirelit)
30 dkg darált mák
rumaroma
10 dkg mazsola
10 dkg cukor
1,5 dl tej
1 tojás (a kenéshez)
A tejet a cukorral felforraljuk, majd a mákot is belekeverjük. Nagyjából 20 percen át főzzük, ha krémes állagúvá vált, levesszük a tűzről. A mazsolát hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük, majd lehűtjük. A réteslapot kicsomagoljuk, az egyik oldalára kenjük a tölteléket és feltekerjük. Kisebb darabokra vágjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük. Tojással megkenjük, mákszemekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét is és újra összekavarjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a mascarponés krémhez. A b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűNem folyós, kanalazható masszát kell kapnod, amiből 1-1 kanállal teszel a goffri sütőbe. Pár perc alatt elkészül. Ebből a mennyiségből 2 db goffri lett. Cukormentes nutellával (Cav...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A meggyet megmossuk, jól lecsepegtetjük, leszedjük a szárát és kimagozzuk. 2. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és beledolgozzuk a tojásba. A tésztát kivajazott tepsibe simítj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Nehéz