1 csomag réteslap (mirelit)
30 dkg darált mák
rumaroma
10 dkg mazsola
10 dkg cukor
1,5 dl tej
1 tojás (a kenéshez)
A tejet a cukorral felforraljuk, majd a mákot is belekeverjük. Nagyjából 20 percen át főzzük, ha krémes állagúvá vált, levesszük a tűzről. A mazsolát hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük, majd lehűtjük. A réteslapot kicsomagoljuk, az egyik oldalára kenjük a tölteléket és feltekerjük. Kisebb darabokra vágjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük. Tojással megkenjük, mákszemekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
A mákot az eritrittel és a reszelt almával összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és egyenként a tojásokat is. A tésztát egy szilikonos vagy kibérelt tepsibe simítjuk és a tetejét...
Elkészítési idő:Elkészítés: Turmixoljuk össze a totut, kókuszolajat, a citrom levét és héját, a vanília őrleményt, és a tojást. Majd keverjük hozzá a süteménylisztet, és gyúrjuk össze. Pihentes...
Elkészítési idő:Amestecați făina, praful de copt și sarea. Bateți untul moale și zahărul cu ajutorul mixerului. Adăugați apoi oul, vanilia și sucul de lămâie și continuați să mixați încă 20-30 de...
Elkészítési idő: