70 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
175 g tejföl
20 dkg margarin
1 csipet só
10 dkg cukor
2 dl tej
1 db tojás
1 db tojás (a tetejére a kenéshez)
A töltelékhez
20 dkg mák (darált)
30 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe öntjük a langyos tejet. Beletesszük a cukrot és az élesztő, megvárjuk míg felfut.
Ha felfutott, mehet bele a só, tejföl, tojás, margarin. Összegyúrjuk, kicsit dagasztjuk.
Félretesszük duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tojás fehérjét felverjük a porcukorral keményre.
Belekeverjük a mákot óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze a hab.
A tészta ha megkelt, ketté vesszük, és kinyújtjuk őket.
Lisztezett, zsírozott vagy sütőpapíros tepsibe tesszük az egyik kinyújtott tésztát.
Rákenjük a tölteléket.
Ezután a másik tészával befedjük. Egy fél óráig pihentetjük (újrakelesztjük).
Megkenjük tojással a tetejét, és villával megszurkáljuk
Mehet a sütőbe a sütési időt pontosan nem tudom, akkor jó, ha a tészta teteje olyan, mint a képen.
1. A lágy vajat a cukorral, tojással, joghurttal elkeverjük, majd a szárazanyagokat is belekeverjük. Fóliában hűtőben pihentetjük legalább egy órát. 2. A tésztából púpozott teáska...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a lisztet és az ízesítőanyagokat is hozzákeverjük. Sima csöves nyomóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót egyszerre össze kell keverni. Negyed óra 20 perc állás után forró olajba fél evőkanalanként kiszaggatni. Sok olajat melegítsetek, akkor magától megfordul amiko...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű