Családireceptkönyv.hu

Mákos pite, nagyanyáink


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
175 g tejföl
20 dkg margarin
1 csipet só
10 dkg cukor
2 dl tej
1 db tojás
1 db tojás (a tetejére a kenéshez)

A töltelékhez

20 dkg mák (darált)
30 dkg porcukor
4 db tojásfehérje

Elkészítés:



Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe öntjük a langyos tejet. Beletesszük a cukrot és az élesztő, megvárjuk míg felfut.
Ha felfutott, mehet bele a só, tejföl, tojás, margarin. Összegyúrjuk, kicsit dagasztjuk.
Félretesszük duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tojás fehérjét felverjük a porcukorral keményre.
Belekeverjük a mákot óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze a hab.
A tészta ha megkelt, ketté vesszük, és kinyújtjuk őket.
Lisztezett, zsírozott vagy sütőpapíros tepsibe tesszük az egyik kinyújtott tésztát.
Rákenjük a tölteléket.
Ezután a másik tészával befedjük. Egy fél óráig pihentetjük (újrakelesztjük).
Megkenjük tojással a tetejét, és villával megszurkáljuk
Mehet a sütőbe a sütési időt pontosan nem tudom, akkor jó, ha a tészta teteje olyan, mint a képen.

Mákos pite, nagyanyáink

Kinek a kedvence ez a recept?


Mamika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Barackos-habos süti keksszel
Barackos-habos süti keksszel

Megsütjük a piskótát. Én így készítem a vizespiskótát: szétválasztok 4 tojást. A sárgáját habosra keverem 7 evőkanál cukorral, fél sütőporral. Egyenként hozzáadok 4 evőkanál forró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Mézes Puszedli Anikótól
Mézes Puszedli Anikótól

A mézet olvasszuk fel vízfürdőn, ha kristályos. Liszteket szitáljuk össze a szódabikrabónával, kakaóval, sóval és a fűszerekkel. Használhatunk állványos krém keverőt, vagy kézi ro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás szelet
Karamellás szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Pudingos rakott meggy
Pudingos rakott meggy

A meggyet egy szitában jól lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A kekszet a meggylével meglocsoljuk és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük. Többször megkeverjük úgy, hogy a keksz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk