70 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
175 g tejföl
20 dkg margarin
1 csipet só
10 dkg cukor
2 dl tej
1 db tojás
1 db tojás (a tetejére a kenéshez)
A töltelékhez
20 dkg mák (darált)
30 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe öntjük a langyos tejet. Beletesszük a cukrot és az élesztő, megvárjuk míg felfut.
Ha felfutott, mehet bele a só, tejföl, tojás, margarin. Összegyúrjuk, kicsit dagasztjuk.
Félretesszük duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a tojás fehérjét felverjük a porcukorral keményre.
Belekeverjük a mákot óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze a hab.
A tészta ha megkelt, ketté vesszük, és kinyújtjuk őket.
Lisztezett, zsírozott vagy sütőpapíros tepsibe tesszük az egyik kinyújtott tésztát.
Rákenjük a tölteléket.
Ezután a másik tészával befedjük. Egy fél óráig pihentetjük (újrakelesztjük).
Megkenjük tojással a tetejét, és villával megszurkáljuk
Mehet a sütőbe a sütési időt pontosan nem tudom, akkor jó, ha a tészta teteje olyan, mint a képen.
Az almákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházukat és meghámozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és forró sütőben 15-20 percig sütjük, hogy kicsit átpuhuljanak. Vig...
Elkészítési idő:A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: 1 óraA hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk. Derelyevágóval négyszögekre, vagy cakkos szélű szaggatóval karikákra vágjuk. Előmelegített sütőben halványsárgára...
Elkészítési idő: