10 dkg darált dió
2 ek. negyedannyi cukorhelyettesítő
1 csapott ek. holland kakaópor
4 db M-es tojás
fél csomag sütőpor
A csokimázhoz :
4 ek. kókuszzsír
4 ek. holland kakaópor
4 csapott ek. porrá őrölt negyedannyi cukorhelyettesítő
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáadjuk a darált diót, a cukorhelyettesítőt, a kakaóport és a sütőport, majd fakanállal összedolgozzuk, így egy sűrű masszát kapunk.
Ezután a tojáshab felét habverővel a masszához keverjük, így lazítva az állagán.
Végül a tojáshab másik felét már óvatosan, fakanállal hozzáforgatjuk, hogy ne törjön össze.
160 fokos légkeveréses sütőben 25 percig sütjük. Egy kisebb 20*20 cm-s sütőformát használtam. Még melegen kifordítjuk, ha kihűlt a tészta rátehetjük a mázt.
A csokimázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a hozzávalókat.
Bár töménynek tűnik, egy nagyon könnyű és legalább annyira finom süti.
Kesudiós-tejszínes csokis diótorta: ezt több receptből kombináltam össze: a tésztája a csokis diós paleo liszt nélküli sütié, ezt megtöltöttem kesudiós csokikrémmel, és tejszínnel. A tetejére csokiöntet került: vízgőz felett 80 gramm min. 70%-os csokoládét olvasztottam kókuszolajjal és egy kis cocomassal. Nagyon finom lett.
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk, ill kikeverjük. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket. A kekszmasszából belenyomunk a formába ann...
Elkészítési idő: 1/2 óraA diót, mákot és a hozzávalókat felforraljuk és félre tesszük hűlni. A tésztához valókat összedolgozzuk, és rétestészta keménységűre gyúrjuk, ½ órát pihentetjük. 4 részre o...
Elkészítési idő: kb.1 óra