10 dkg darált dió
2 ek. negyedannyi cukorhelyettesítő
1 csapott ek. holland kakaópor
4 db M-es tojás
fél csomag sütőpor
A csokimázhoz :
4 ek. kókuszzsír
4 ek. holland kakaópor
4 csapott ek. porrá őrölt negyedannyi cukorhelyettesítő
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájához hozzáadjuk a darált diót, a cukorhelyettesítőt, a kakaóport és a sütőport, majd fakanállal összedolgozzuk, így egy sűrű masszát kapunk.
Ezután a tojáshab felét habverővel a masszához keverjük, így lazítva az állagán.
Végül a tojáshab másik felét már óvatosan, fakanállal hozzáforgatjuk, hogy ne törjön össze.
160 fokos légkeveréses sütőben 25 percig sütjük. Egy kisebb 20*20 cm-s sütőformát használtam. Még melegen kifordítjuk, ha kihűlt a tészta rátehetjük a mázt.
A csokimázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a hozzávalókat.
Bár töménynek tűnik, egy nagyon könnyű és legalább annyira finom süti.
Kesudiós-tejszínes csokis diótorta: ezt több receptből kombináltam össze: a tésztája a csokis diós paleo liszt nélküli sütié, ezt megtöltöttem kesudiós csokikrémmel, és tejszínnel. A tetejére csokiöntet került: vízgőz felett 80 gramm min. 70%-os csokoládét olvasztottam kókuszolajjal és egy kis cocomassal. Nagyon finom lett.
Tejet melegíteni, nem forralni. Tojássárgát kristálycukorral, vaníliás cukorral keverni, majd a tejjel keverni. Mákot a porcukorral összekeverni. Jénait vajazni, kiflikarikákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát...
Elkészítési idő: 40-60 perc Nehézség: KönnyűMindezen gyümölcsöket fel kell vágni lehetőleg egyenlő, de nem igen vékony laskákba. A felvagdalt gyümölcsöket tegyük tálba és hintsünk reá 2 deka törtfahéját, 2 deka törtszegfűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű