Tésztához:
6 db tojás
12 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 narancs reszelt héja
15 dkg liszt
1 cs sütőpor
A töltelékhez:
3 cs vaníliás pudingpor
1 l 100%-os narancslé
12 dkg porcukor
3 dl hideg habtejszín
3 tasak habfixáló
1 cs vaníliás cukor
2 doboz keksz (téglalap alakú csokiba mártott, a képhez hasonló)
elkészítés
A tésztához a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tojáshoz adjuk, és sima tésztává keverjük.
A tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A megsült tésztát sütőrácson hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a pudingport összekeverjük a cukorral, és a narancslével elkészítjük, majd még forrón a tésztára öntjük.
A tejszínt is elkészítjük: a habfixálóval és a vaníliás cukorral felverjük, és a narancsos rétegen elterítjük.
A csokis kekszeket elrendezzük a süti tetején úgy, hogy közöttük el lehessen vágni a tésztát.
Hűtőben tároljuk!
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40x30 cm
Elkészítése: A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánokat villával jól nyomjuk össze egy nagy tálban. Keverjük hozzá a tojást, a joghurtot, a vaníliás cukrot, a cukrot és a fahéjat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hideg vajat a porcukorral kihabosítjuk,hozzáadjuk a krémsajtot, a sót, eldolgozzuk és a liszttel homogén tésztává gyúrjuk. Két bucit formázunk belőle és folpackba csomagolva fél...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a darált dióval meg a cukorral elvegyítjük, majd a vajjal, a tojássárgájával és a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább egy órára lehűtjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű