Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
tej
2 tojás
10 csapott evőkanál porcukor
1/2 csgszalalkáli
pici só
A krémhez:
1,2 l tej
15 dkg margarin
3 csomag tejszínízű pudingpor
1 db (nagyobb) vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
3,5 dl (8 evőkanálnyi) körüli sárgabaracklekvár
8 ek cukor
A mázhoz:
15 dkg porcukor
1 tk citromlé
1 ek víz
3 ek rostmentes sárgabaracklekvár
A sütéshez:
25×39 cm-es tepsi (háta margarinnal kenve)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük.
A pudingporokat a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal, reszelt citrommal, levével jó krémesre összekeverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rá a másik fele krémet, majd befedjük a 4. lappal.
A máz hozzávalóit a cukor teljes felolvadásig keverőgéppel keverjük, míg szép fényes mázat kapunk, majd a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összepuhuljon a süteményünk.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel. A gyümölcsöket megtisztítjuk. A réteslisztet egy tálba mérjük, majd beleszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát kell kapjunk. Kelesztésnél 1x alaposan átdagasztjuk és kelesztjük tovább (2x kelesztjük) Nagyon szép hólyagos tésztát kapunk. Kinyújtj...
Elkészítési idő: kb.: 1 óra Nehézség: KözepesAz almát meghámozzuk, lereszeljük, és feltesszük főni a 20 dkg cukorral és a 7 dl vízzel. Egy kis fahéjjal ízesítjük. Amikor az alma megfőtt, a 4 csomag vaníliapudingot kikeverjük...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a 40 x 24 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. 2. A lisztet a darált mandulát és sütőport összekeverjük. 3. A puha vajat a cukorral habo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz