Tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
tej
2 tojás
10 csapott evőkanál porcukor
1/2 csgszalalkáli
pici só
A krémhez:
1,2 l tej
15 dkg margarin
3 csomag tejszínízű pudingpor
1 db (nagyobb) vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
3,5 dl (8 evőkanálnyi) körüli sárgabaracklekvár
8 ek cukor
A mázhoz:
15 dkg porcukor
1 tk citromlé
1 ek víz
3 ek rostmentes sárgabaracklekvár
A sütéshez:
25×39 cm-es tepsi (háta margarinnal kenve)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük.
A pudingporokat a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal, reszelt citrommal, levével jó krémesre összekeverjük.
A sütemény összeállítása:
Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rá a másik fele krémet, majd befedjük a 4. lappal.
A máz hozzávalóit a cukor teljes felolvadásig keverőgéppel keverjük, míg szép fényes mázat kapunk, majd a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összepuhuljon a süteményünk.
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztben keverjük el a sütőport, a felkockázott vajat/margarint morzsoljuk el benne. Majd adjuk hozzá az ecetet és a szódavizet, dolgozzuk össze. Másnapig pihentessük hideg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA leveles tésztát kihajtogatjuk és háromszögekre vágjuk. Mindegyik háromszög szélesebb végét megkenjük nutellával és rárakunk egy.egy banándarabkát. Feltekerjük a croissant-okat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 3 egész tojást 15 dkg cukorral jól kikeverünk, 3 dl tejjel feleresztjük, 5 kanál liszttel és 1 vaniliáscukorral simára keverjük. Gőz fölött állandó keverés mellett sürüre főz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű