Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos


Írta:

Elk. idő: 2
Adag: 5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


65 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 és 1/2 dl tej
1 kk cukor
2 kk só
1 ek olaj
25 dkg krumpli

Elkészítés:


A krumplit megpucoltam, felkockáztam, sós vízben megfőztem, leszűrtem és pépesre törtem.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttattam.
A lisztet a sóval elkevertem, hozzáadtam a tört krumplit, az olajat, az élesztős tejet és jól összegyúrtam. Letakarva 45 percet kelesztettem.
Olajos kézzel almanagyságú darabokat szaggattam ki a tésztából, gombócokká formáztam és letakarva még 10 percig pihentettem. Olajos kézzel széthúzogattam és
bő forró olajban pirosra sütöttem.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Képviselőfánk 1,
Képviselőfánk 1,

A tésztához a zsírt felolvasztjuk, de nem forraljuk fel, inkább még úszkáljon benne egy-két fel nem olvadt darabka. Hozzáöntjük a vizet, amiben előzőleg elkevertük a sót és a cukro...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Sajtos tallér ostyasütőben sütve
Sajtos tallér ostyasütőben sütve

A hozzávalókat összegyúrjuk, de ne legyen kemény a tészta. Kis golyókat szakítunk belőle és hármasával az előmelegített ostyasütőben kisütjük.

Elkészítési idő: 60-65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Tejbekuszkusz (Overnight)
Tejbekuszkusz (Overnight)

A tejet forrásig mikrózzuk, belekeverjük a vanilia aromát, a fahéjat, az eritritet vagy mézet és a pici sót. Belerakjuk a kuszkuszt, összekeverjük, megszórjuk a kakaóporral. Megvár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Rakott mákos
Rakott mákos

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütök, majd hagyom kihűlni. A mákos piskótához a tojássárgáját habosra kavarom a cukorral, tejjel, zsírral és a mákkal. A fehérjét kemény habbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk