Recept: 10dkg cukor, 16dkg zsir, 2tojas, 40dkg liszt, fel sutopor.
Krem: 30dkg cukor, 2tojas, 3ek tej, 2 ek liszt, 3 ek kakao. Felfozni, ha langyos, bele 1 rama.
Másik krém:
4 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral habosra verni. Nem kell keményre, mert így könnyebb a 15 dkg darált diót és az 1 cs. vaniliás cukrot beleforgatni. Én ezt szoktam a kosárkába tenni. Persze előtte egy kiskanál lekvár. Hab aztán irány a sütő...
Osszegyúrni, dio nagysagu gombocokra osztani és a formaba rakni.
kb 40 drb lesz belole
1. Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát, és béleljük ki fóliával úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat magozzuk és hámozzuk le, t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, a muffin formákat kivajazzuk/olajozzuk. 2. Összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. 3. A tojáso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a csipetnyi sóval habosra verjük. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket is, majd az olajat és a citromhéjat. Amikor m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit margarint, a porcukrot, az 1 kanál lisztet, a tejet, a vaníliàs cukrot összekeverjük, 40 dkg lisztet, 1 sútőport adunk hozzá, majd 2 órát pihentetjük. Tölte...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes