Családireceptkönyv.hu

Mandulás rizsfelfújt GM


Írta:

Elk. idő: 20+25 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 dl darált mandula
1 dl rizsdara
1 dl porcukor vagy 1/4 dl Dia-Wellness édesítő, vagy fruktóz
1 csomag vaníliás cukor
1 jól megmosott citrom lereszelt héja
8 dl tej
3 tojás
1 csipet só
2 dl tejszín + 2 evőkanál porcukor vagy 1/2 ek Dia Wellness

Elkészítés:


Összevegyítjük a mandulát, rizsdarát, édesítőket, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót.
A tejben megfőzzük kevergetve, kb. 8-10 perc alatt és hagyjuk langyosra hűlni.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját jól hozzákeverjük a langyos darához majd fokozatosan és
óvatosan beleforgatjuk a keményre vert habot.
18-20 cm-es kivajazott-ki(rizs)lisztezett jénai edénybe öntjük és 170 C fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
Felverjük a tejszínt és a kihűlt felfújt közepébe töltjük.
Finom valami savanykás öntettel - például ribizli, vagy málna.

Trükkök, tippek, praktikák:


A gyümölcsöntet készülhet fagyasztott gyümölcs pürézésével.

Mandulás rizsfelfújt GM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gluténmentes, Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinis paleo-brownie by Kiss Limpár Éva
Cukkinis paleo-brownie by Kiss Limpár Éva

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Őszibarack
Őszibarack

A 30dkg cukrot,25dkg rámát,2tojás sárgáját habosra kavarni, majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Monamari
Szalagos fánk
Szalagos fánk

A legelső lépés, ami már tartalmazza is a legelső trükköt az az, hogy kimérjük a lisztet és szitáljuk át! Langyosítsuk fel a tejet és hagyjuk felfutni a szétmorzsolt élesztőt benne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk