24 dkg liszt,1 cs. sütőpor,csipet só,50 dkg túró,2 tojás,1 cs. vaníliás cukor,4 ek. kristálycukor,1 citrom leve és reszelt héja
sütéshez kb. fél liter olaj
A sütőporos lisztet átszitáltam és beletettem a sót.
A túrót villával összenyomkodtam, hogy ne legyen darabos. Hozzáadtam a tojást, a citromot és a kétféle cukrot.
A túrót összedolgoztam a liszttel.
Vizes kézzel kis diónyi nagyságú gömböket formáztam.
A gáztűzhelyen gyenge lángon kisütöttem, papírtörlőre raktam, hogy a zsiradékot felszívja.
Sütés közben a sütőportól megnőttek a fánkok.
Porcukorral megszórtam, de lekvárt is kínálhatunk hozzá.
Az étcsokit a szójatejben felolvasztjuk. (Nem vagyok híve a mikrózásnak, de abban 1 perc alatt megoldható, és nem kell plusz edényt összemaszatolni) Hozzáadjuk a búzakorpát és a z...
Elkészítési idő: 5 percA vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő:Egy kézi mixer segítségével a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, beleszórjuk a szódabikarbónát és a vanília őrleményt, vég...
Elkészítési idő: