Fél kg lisztből 2 tojással és kevés vízzel kemény tésztát gyúrunk. Kinyújtva ujjnyi széles metéltet vágunk belőle és sós vízben megfőzzük. A metéltet elkeverjük 3 tojássárgájából, negyed liter tejfölből, 150 g vaníliás cukorból, fél citrom reszelt héjából, fél kg áttört tehéntúróból, 100 g olvasztott vajból, és 50 g mazsolából készült keverékkel. Most egyszerű omlós tésztát készítünk (lásd fentebb). Egyik felét kinyújtva tepsibe helyezzük, rátesszük a túrós metéltet, és befedjük az omlós tészta kinyújtott másik felével. Jól megszurkáljuk, majd közép meleg sütőben szép sárgára sütjük. Még forrón porcukrot szitálunk rá.
A túrót összekeverjük a citromhéjjal, a cukrokkal, és a tejföllel. A masszát 1-2 órára a mélyhűtőbe tesszük. Utána hengereket formázunk belőle, és újabb 1 órára a fagyasztóba tes...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEbből egy elég sűrű massza lesz. 1. A masszát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsin szét kell teríteni és 180 fokon alsó/felső tűzön megsütni. Kb. 20-25 perc. Figyelni kell rá, ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA feketeszedret a cukorral leturmixolom, sűrű szövésű szűrőn átpasszírozom. A tojást szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, a sárgáját félreteszem. A ricottát a szederpü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt szétnyomkodjuk, osszekeverjuk a felvert tojásokkal, olajon korongokat sutunk belole.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű