3 nagyobb/ 4 kisebb tojás
15 dkg kristálycukor
9 dkg kókuszzsír/vaj/margarin
5 nagy ek. sűrű szilvalekvár
1 tk. vanília kivonat
10 dkg őrölt dió
5 dkg rizsliszt
5 dkg keményítő
1 tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
fél citrom reszelt héja
1 tk. őrölt fahéj
Máz: 7 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
2 ek. olaj
Az egész tojásokat és a cukrot kissé kihabosítom, hozzáadom a lekvárt és a puha zsiradékot (pl. margarint), ezután a vanília kivonatot, és a citromhéjat.
A rizslisztet, keményítőt, diót, sütőport, szódabikarbónát jól elkeverem, és a nedves anyagokhoz keverem. Sütőpapírral kibélelek egy 27x27 cm-es formát, belesimítom a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm. Rácson hagyom kihűlni. A csokit és az olajat gőz felett olvasztom, és a süti tetejére simítom. Hideg helyen dermedés után hosszúkás szeletekre vágom.
1. A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem. 2. A tejszínt felvertem habbá, itt egy útmutató,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRáöntjük a hab tetejére és szépen elsimítjuk, és ha kihűlt meleg késsel szeleteljük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA vajat a liszttel együtt egy tálba tesszük, addig gyúrjuk, amíg olyan lesz mint a vizes homok. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt. A cukrot és a rumot összekavarjuk, majd a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokosra. Az olvasztott vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát. A lisztet, a fahéjat, a sót és a sütőport keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű