3 nagyobb/ 4 kisebb tojás
15 dkg kristálycukor
9 dkg kókuszzsír/vaj/margarin
5 nagy ek. sűrű szilvalekvár
1 tk. vanília kivonat
10 dkg őrölt dió
5 dkg rizsliszt
5 dkg keményítő
1 tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
fél citrom reszelt héja
1 tk. őrölt fahéj
Máz: 7 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
2 ek. olaj
Az egész tojásokat és a cukrot kissé kihabosítom, hozzáadom a lekvárt és a puha zsiradékot (pl. margarint), ezután a vanília kivonatot, és a citromhéjat.
A rizslisztet, keményítőt, diót, sütőport, szódabikarbónát jól elkeverem, és a nedves anyagokhoz keverem. Sütőpapírral kibélelek egy 27x27 cm-es formát, belesimítom a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm. Rácson hagyom kihűlni. A csokit és az olajat gőz felett olvasztom, és a süti tetejére simítom. Hideg helyen dermedés után hosszúkás szeletekre vágom.
1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMákos guba készítése: A tejet kicsit meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat és a mákot majd ráöntjük a karik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű15 dkg zsírt összegyúrom az 50 dkg liszttel, 2 ek cukorral, 1 cs sütőporral, 3 tojássárgájával és a csipetnyi sóval. A tésztát 3 egyenlő részre osztom, s 3 egyforma lapot sütök b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű