3 nagyobb/ 4 kisebb tojás
15 dkg kristálycukor
9 dkg kókuszzsír/vaj/margarin
5 nagy ek. sűrű szilvalekvár
1 tk. vanília kivonat
10 dkg őrölt dió
5 dkg rizsliszt
5 dkg keményítő
1 tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
fél citrom reszelt héja
1 tk. őrölt fahéj
Máz: 7 dkg magas kakaótartalmú étcsoki
2 ek. olaj
Az egész tojásokat és a cukrot kissé kihabosítom, hozzáadom a lekvárt és a puha zsiradékot (pl. margarint), ezután a vanília kivonatot, és a citromhéjat.
A rizslisztet, keményítőt, diót, sütőport, szódabikarbónát jól elkeverem, és a nedves anyagokhoz keverem. Sütőpapírral kibélelek egy 27x27 cm-es formát, belesimítom a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm. Rácson hagyom kihűlni. A csokit és az olajat gőz felett olvasztom, és a süti tetejére simítom. Hideg helyen dermedés után hosszúkás szeletekre vágom.
Az alapanyagokat nyújtható tésztává összedolgozom. Én géppel csinálom. Ne ijedjetek meg eleinte úgy tűnik mintha nem akarna összeállni, morzsás állagú a tészta, de aztán szépen ös...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Odakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel. 8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycu...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű4o dkg darált kekszet, 15 dkg olvasztott margarint, 10 dkg cukorral, 7 dkg reszelt tejcsokoládéval jól eldolgoztam. Ez volt az alap., amit belesimítottam egy kb 4o-x4o-es peremes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát átnyomjuk a krumplinyomón, vagy villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük. A csokol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű