25 dkg félzsíros tehéntúró
2-2 dl kefir és tejszín
4-4 evőkanál porcukor és bármilyen apróra vágott, kimagozott befőtt vagy nyers gyümölcs
2 zacskó vaníliás cukor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl tej
csipetnyi só
Egy őzgerinc formát folpackkal úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd hűtőszekrénybe teszem. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és feláztatom, majd folytonos keverés közben felmelegítem. A tehéntúrót áttöröm, ezután összekeverem a kefirrel, porcukorral, vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, ezt követően a gyümölcsöt hozzáadom. A tejszínből kemény habot verek.
Az olvasztott tejes zselatinnal együtt a tejszínhabot óvatosan beledolgozom a túrós-gyümölcsös krémbe. (Egységes masszának kell lennie.) A bélelt formába simítom a krémet, és a tetejét is letakarom. Legalább egy napig dermesztem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt a formából hosszúkás tálra borítom, lehúzom róla a fóliát, és ujjnyi vastag szeletekre vágom. Tetszés szerint díszíthető csokoládéreszelékkel, tejszínhabbal, gyümölccsel.
A cukrot a vajjal és a csokival felolvasztjuk. Minden további hozzávalót egy tálba öntünk. Ha a vaj, a cukor és a csoki felolvadtak, hozzáöntjük a többi hozzávalóhoz. Egy fakanálla...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Kézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPici cukros langyos tejben fefuttatom az élesztőt. Ezután összedolgozom a többi hozzávalóval. Ezt a legkönnyebb robotgép habverő részével csinálni, hogy jó könnyű, habos legyen a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű