25 dkg félzsíros tehéntúró
2-2 dl kefir és tejszín
4-4 evőkanál porcukor és bármilyen apróra vágott, kimagozott befőtt vagy nyers gyümölcs
2 zacskó vaníliás cukor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl tej
csipetnyi só
Egy őzgerinc formát folpackkal úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd hűtőszekrénybe teszem. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és feláztatom, majd folytonos keverés közben felmelegítem. A tehéntúrót áttöröm, ezután összekeverem a kefirrel, porcukorral, vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, ezt követően a gyümölcsöt hozzáadom. A tejszínből kemény habot verek.
Az olvasztott tejes zselatinnal együtt a tejszínhabot óvatosan beledolgozom a túrós-gyümölcsös krémbe. (Egységes masszának kell lennie.) A bélelt formába simítom a krémet, és a tetejét is letakarom. Legalább egy napig dermesztem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt a formából hosszúkás tálra borítom, lehúzom róla a fóliát, és ujjnyi vastag szeletekre vágom. Tetszés szerint díszíthető csokoládéreszelékkel, tejszínhabbal, gyümölccsel.
Összegyúrjuk az alapanyagokat a tésztához, simára. Tejfölt annyit kell hozzátenni, amennyit kíván a tészta, majd rövid időre betesszük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az első tészta anyagait összegyúrjuk,háromnegyed részét kis tepsibe nyújtjuk,megkenjük lekvárral. 2. A második tésztához a vajat kikeverjük a cukorral, tojással, tojássárgáj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaós laphoz a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habnak verem pici sóval. A sárgáját a cukorral, az olajjal és a vízzel kihabosítom, majd hozzászitálom a lisztet, kakaópo...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű1 dl tejben +1 kanál cukor az élesztőt felfuttatjuk -a lisztet átszitáljuk elkeverjük a maradék cukorral +csipet só -elmorzsoljuk benne a vajat + tojás + a maradék tejet...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű