35 dkg liszt
17 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 db tojás
2 ek kakaópor
A krémhez:
6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
25 dkg margarin
17 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk belőle. Picit megszurkáljuk a tésztát sütés előtt, hogy ne legyen hólyagos. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, figyelve arra, hogy le ne égen. A kristálycukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük fél liter tejel. Addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezek után hozzáadjuk a margarint, a vaníliás cukort és a porcukrot. Tovább főzzük amíg a margarin el nem olvad. 5 evőkanál lisztet csomómentesen elkeverünk 3 dl tejben, majd a karamelles-margarinos alaphoz adjuk. Tovább főzzük addig amíg be nem sűrűsödik.
Megvárjuk amíg a krém langyosra hűl, majd megtöltjük vele a tésztát. A tetejére tehetünk csokimázat, de magában is finom.
A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Ut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A csokoládét és a margarint hőálló edénybe tesszük és gőz fölött folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, de óvatosan, hogy...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűVizes kézzel a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy formázható legyen. Mielőtt golyókat formálunk belőle pici tölteléket teszünk a közepébe, majd kókuszba forgatjuk....
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű