1kg liszt (fele Szafi fitt nyújtható liszt, fele Glutenix Alfamix)
25g Dia Wellnes 1:4
100g margarin
1/2 l tej
40g élesztő
2 sárgája
lekenéshez 1 egész tojás
édesítő és fahéj
Az élesztőt felfuttatjuk, majd mindent összekeverünk és fél órát meleg helyen kelesztjük.
Ezután nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjjal és feltekerjük.
Daraboljuk és 180 fokon megsütjük.
Egy órával a császármorzsa-készítés előtt áztassuk be a mazsolákat rumos vízbe! A tejet, lisztet, a vaníliarúd magjait és a tojássárgákat csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét a...
Elkészítési idő:Egy tálban keverjük össze a grízt, a cukrot, a tojást, a kakaót, a kefirt és a szódabikarbónát, hagyjuk állni 20 percig. Ez idő alatt a gríz megszívja magát nedvességgel. Mossuk m...
Elkészítési idő:Odakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel. 8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycukrot az...
Elkészítési idő: