20 dkg eper
1 citrom leve
13 dkg cukor
12 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl eperjoghurt
1/2 dl tej
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
porcukor
Az epret megmossuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral.
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffinformákat kikenjük vajjal, vagy muffinpapírral kibéleljük.
A cukrot kikeverjük a vajjal, a tojással, az eperjoghurtot és a tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a vajas masszát. Végül vigyázva belekeverjük az epret.
A muffinsütőt 3/4-ig töltjük a tésztával, és 20-25 percig sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk
Az első 4 hozzávalót felteszem kis lángon melegedni és keverem, míg felforr. Ekkor elzárom alatta a gázt és belekeverem a többi dolgot. Folpackkal bélelt őzgerincbe nyomkodom, t...
Elkészítési idő: 15 perc +2 óra Nehézség: KönnyűA fenti alapanyagokat összedolgozzuk a kókuszreszelék kivételével. Vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk, és belehempergetjük a kókuszreszelékbe. Legalább két órára a hűtőbe tess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a sütőből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat összeturmixoljuk a mascarponeval, épp csak annyira, hogy egyneműek legyenek. A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd vékonyan kikenjük az olvasztott kókuszzsírral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű