1 cs vaniliás pudingpor
4 pupos kanál liszt
20 deka cukor
2 tojás
1l tej
Vanilia aroma
20 deka vaj
Kikeverem csomómentesre a pudingport, lisztet, tojást, cukrot kevés tejjel.
A többi tejet felteszem forrni.
Forrás előtt beleöntöm a pudingos öntetet.
Lassú tűznél sűrüre főzöm.
Hűtöm.
Ha langyos a krém belekeverek vajat és vanília aromát.
A piskóta hozzávalóiból külön-külön egy-egy lapot sütünk. Az egész tojásokat a cukorral felverjük. Hozzáöntjük a vizet, illetve a kakaós lapnál a kakaót, és habverővel elkeverjük....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 evőkanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a szalagáréval, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejjel rugalmas tésztává gyúrjuk. Három lapb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű