1 db piskótalap (10 tojásos)
A mákos piskótához:
30 dkg porcukor
15 dkg liszt
15 dkg darált mák
2 db tojás
2 dl tejföl
7 dkg margarin
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 db citrom reszelt héja
A krémhez:
25 dkg cukor
25 dkg margarin
3 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
3 ek. liszt
1 db citrom leve
A mákos piskótához kikeverem a tojássárgát, cukrot, olvasztott margarint, tejfölt és mákkal, reszelt citromhéjjal, sütőporos liszttel dolgozom össze, majd felvert fehérjehabot forgatok bele.
Tepsibe simítva készre sütöm, kisebb lángnál.
A krémhez a margarint, cukrokat kikeverem.
A tejet liszttel, citromlével sűrűre főzöm és a cukros margarint beleforgatom.
A kész piskótát felezem és egyikre a fele tölteléket kenem, befedem a mákos lappal, ezt is lekenem, végül befedem a másik sima piskótával.
A mákot porcukorral, kevés tejjel eldolgozzuk és lassú tűzön, állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, négyrét hajtva, porcukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, sütőport és az apróra kockázott hideg vajat, sót késes aprítóban homok szerűre aprítottam. Ennek hiányában kézzel összemorzsolni. A tojást, a vanília kionatot...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesKészítmény A pudingport 2dcl hideg tejbe keverjük, a maradék tejet cukorral és vaníliás cukorral főzzük. Amikor felforr, adjuk hozzá a pudingkeveréket, és addig főzzük, amíg közep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű