1 db piskótalap (10 tojásos)
A mákos piskótához:
30 dkg porcukor
15 dkg liszt
15 dkg darált mák
2 db tojás
2 dl tejföl
7 dkg margarin
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 db citrom reszelt héja
A krémhez:
25 dkg cukor
25 dkg margarin
3 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
3 ek. liszt
1 db citrom leve
A mákos piskótához kikeverem a tojássárgát, cukrot, olvasztott margarint, tejfölt és mákkal, reszelt citromhéjjal, sütőporos liszttel dolgozom össze, majd felvert fehérjehabot forgatok bele.
Tepsibe simítva készre sütöm, kisebb lángnál.
A krémhez a margarint, cukrokat kikeverem.
A tejet liszttel, citromlével sűrűre főzöm és a cukros margarint beleforgatom.
A kész piskótát felezem és egyikre a fele tölteléket kenem, befedem a mákos lappal, ezt is lekenem, végül befedem a másik sima piskótával.
Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a vajat, majd addig melegítjük, míg a vaj teljesen elolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a diót és a rumaromát,kávét, majd...
Elkészítési idő:A masszát villával szétnyomkodtam, majd hozzáadtam a csokit /olvasztva/ elkevertem, majd hozzáadtam a a tojások sárgáját, a vajat, a lekvárt, majd ezt elkeverve hozzáadtam a liszte...
Elkészítési idő:Az almát vékony szeletekre vágjuk (uborkaszeletelővel) . Kivajazott tepsi aljára halmozzuk, majd ráöntjük az 5 tojásos piskóta felét, a másik felébe pedig kakaót teszünk, majd ez...
Elkészítési idő: