1 db piskótalap (10 tojásos)
A mákos piskótához:
30 dkg porcukor
15 dkg liszt
15 dkg darált mák
2 db tojás
2 dl tejföl
7 dkg margarin
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
1 db citrom reszelt héja
A krémhez:
25 dkg cukor
25 dkg margarin
3 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
3 ek. liszt
1 db citrom leve
A mákos piskótához kikeverem a tojássárgát, cukrot, olvasztott margarint, tejfölt és mákkal, reszelt citromhéjjal, sütőporos liszttel dolgozom össze, majd felvert fehérjehabot forgatok bele.
Tepsibe simítva készre sütöm, kisebb lángnál.
A krémhez a margarint, cukrokat kikeverem.
A tejet liszttel, citromlével sűrűre főzöm és a cukros margarint beleforgatom.
A kész piskótát felezem és egyikre a fele tölteléket kenem, befedem a mákos lappal, ezt is lekenem, végül befedem a másik sima piskótával.
Rizskrém: Ezen változtattam egy picit, mert tejszínesen sokkal finomabb, mint vajasan 15 dkg rizs 5 dl tej 2 dl víz 5 dkg cukor vaníliás cukor 1 doboz, 2 dl tejszín, én Hu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát megsütjük (30x20 cm tepsiben) Amíg kihűl a vajat a cukorral habosra keverjük. A 2 dl tejet a liszttel felfőzzük, majd ha kihűlt a vajas krémmel és a többi hozzávalóva...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat a cukorral (vagy az édesítővel) és a csipet sóval habosra keverjük, ehhez kb. 5 perc szükséges robotgép segítségével. A túrót és a tejfölt villa segítségével áttörjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg Ráma(kocka)25 dkg finomlisztben elmorzsolva, hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 20 dkg porcukrot 2 csomag vaníliás cukrot, tejfölt, amennyit felvesz (keveset, hogy ne ragadós tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű