menu

Családireceptkönyv.hu

Répatorta vegán sajtkrémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


HOZZÁVALÓK
- 2 csésze liszt
- 1 csésze cukor (legjobb a durva barnacukor, demerara vagy nádcukor)
- 1 csipet só
- 1 tasak sütőpor
- egy-két csipet fahéj, gyömbér, szerencsendió
- 2 nagyobb répa apróra reszelve
- egy marék mazsola vagy aszalt áfonya és egy marék dió összetörve (ez a kettő nem közelező)
- fél csésze étolaj
- egy csésze narancslé (ha nincs, víz is oké)
- jót tesz neki egy kis vanilia aroma is, de ha nincs, nem baj

Elkészítés:


1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Utóbbit ntsd a száraz összetevőkbe, és keverd át, ha túl száraz, adj hozzá még vizet vagy narancslevet. Olyan állagúnak kell lennie, mint a hummusznak kábé, vagy egy nagyon sűrű főzeléknek, ne nagyon follyon. Bélelj ki sütőpapírral egy tortaformát, és öntsd bele a masszát.
3. Süsd olyan 40 percig, de 30 perc után már ellenőrizd, hogy nem pirul e nagyon a teteje. Ha igen, takard le alufóliával. Ne tarts hosszan nyitva a sütőt, mert kihül. :)
4. Szedd ki a papír kilógó fülénél fogva a formából, és tedd rácsra hülni. Mikor meghült valamennyire, borítsd a tenyeredbe, és a másik kezeddel húzd le az aljáról a papírt, és tedd egy tortatálra, vagy nagy tányérra.
5. A vegán krémsajtot bioboltban vásárolhatod, tofukrém is jó, de ha nincs más, 3 evőkanál porcukorba cseppents pár csepp citromlevet, és egy kiskanál vizet, és keverd össze, de vigyázz, ne legyen nagyon folyós, máz szerű legyen. Ha kihült a torta, csak akkor tedd rá, különben leolvad róla. A széleket díszítheted dióval vagy narancshéjjal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Császármorzsa
Császármorzsa

A búzadarát, lisztet, citromhéjat, tejet, mazsolát összekeverjük, és több órára hűtőbe tesszük pihenni. Sütés előtt hozzákeverjük a tojássárgáját és a porcukorral fevert fehérjét....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes csoda sütés nélkül
Kekszes csoda sütés nélkül

Elkészítés: A pudingport megfőzzük a cukrokkal és a tejjel, kevergetve kihűtjük, közben hozzáadjuk a vaj felét. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínt. (Óvatosan keverve, fokoza...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
kelt túrós pogi
kelt túrós pogi

zután bele tesszük, a felfutattot élesztőt, 1,5.dl tejfölt. Nagyon jól kidolgozzuk. 1.órát kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. Rácsozzuk. Szaggatjuk Sütőpapíros tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás süti FJ
Almás süti FJ

Az almákat meghámozzuk,kimagozzuk és botmixerrel pépesítjük.Az alma pépbe mixeljük az olvasztott kókuszzsírt,a tojást és az édesítőt.Hozzáadjuk a vanília kivonatot,majd a szára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk