Családireceptkönyv.hu

Epertorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
4 db tojás
26 dkg porcukor
1-1 dl olaj és víz
1/2 zacskó sütőpor
26 dkg liszt
Krémhez:
25 dkg eper
1 zacskó eper pudingpor
1 zacskó (2,5 dkg) zselatinpor
7-8 ek cukor
2 cs vaniliás cukor
4 dl tejszín
Tetejére:
25 dkg eper
1 cs (1,2 dkg) piros torta zselépor
½ kk citromlé
Oldalára:
tejszíhab
pirított mandulaforgács

Elkészítés:


A tésztához a tojások sárgáját a cukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a tojások felvert habját. Tortaformás öntjük, 200 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc)

Az epret kicsumázzuk, megmossuk és turmixoljuk (4 dl-nek kell lennie – ha nincs annyi, vízzel pótoljuk) Beletesszük a zselatint, a pudingport, a cukrot és felfőzzük.

A tejszínt habbá verjük, majd a langyosra hűtött eperpudingba keverjük (Kicsit félreteszünk belőle az oldalához)
A kihűlt tésztát 3 egyenlő részre vágjuk. A tortaformába helyezzük az első lapot, ráöntjük a krém 1/3-át, majd következik a másik lap, szintén ráöntjük a krém 1/3-át, végül a teteje, amire ráöntjük a maradék kémet.
Hűtőbe tesszük, pár órára.

Kivéve a hűtőből a tetejét díszítjük az eperdarabkákkal, majd elkészítjük a zselatint, amit ráöntünk.
Ismét hűtjük pár órát.

Ezután kivéve a hűtőből, a tortát kivesszük a formából, az oldalát megkenjük a tejszínhabban, mandula forgáccsal megszórjuk és tálaljuk.
Kicsit időigényes, de nagyon finom és mutatós torta. Érdemes kipróbálni.

Epertorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Citrusos-meggyes panna cotta
Citrusos-meggyes panna cotta

Tejszínt összekeverjük a reszelt héjakkal és a cukorral. Felfőzzük. A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, majd felmelegítjük. Összekeverjük a tejszínes keverékünkkel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Kakaós–pudingos szelet
Pudingos - Kakaós–pudingos szelet

1. A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és habverővel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Túrós-epres desszert
Túrós-epres desszert

Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citrom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
544.Leveles tészta / tölcsér
544.Leveles tészta / tölcsér

Liszt, só, tojássárga,víz, ecet össze. 20 perc pihi. Liszt, vaj össze gyúrni, 15 perc pihi. hütő krém: tej, pudingpor főz , cukor, vanilia, sűrűre főzni, pihi rugalmas, pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk