Családireceptkönyv.hu

Epertorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
4 db tojás
26 dkg porcukor
1-1 dl olaj és víz
1/2 zacskó sütőpor
26 dkg liszt
Krémhez:
25 dkg eper
1 zacskó eper pudingpor
1 zacskó (2,5 dkg) zselatinpor
7-8 ek cukor
2 cs vaniliás cukor
4 dl tejszín
Tetejére:
25 dkg eper
1 cs (1,2 dkg) piros torta zselépor
½ kk citromlé
Oldalára:
tejszíhab
pirított mandulaforgács

Elkészítés:


A tésztához a tojások sárgáját a cukorral jól összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül a tojások felvert habját. Tortaformás öntjük, 200 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük (kb 35-40 perc)

Az epret kicsumázzuk, megmossuk és turmixoljuk (4 dl-nek kell lennie – ha nincs annyi, vízzel pótoljuk) Beletesszük a zselatint, a pudingport, a cukrot és felfőzzük.

A tejszínt habbá verjük, majd a langyosra hűtött eperpudingba keverjük (Kicsit félreteszünk belőle az oldalához)
A kihűlt tésztát 3 egyenlő részre vágjuk. A tortaformába helyezzük az első lapot, ráöntjük a krém 1/3-át, majd következik a másik lap, szintén ráöntjük a krém 1/3-át, végül a teteje, amire ráöntjük a maradék kémet.
Hűtőbe tesszük, pár órára.

Kivéve a hűtőből a tetejét díszítjük az eperdarabkákkal, majd elkészítjük a zselatint, amit ráöntünk.
Ismét hűtjük pár órát.

Ezután kivéve a hűtőből, a tortát kivesszük a formából, az oldalát megkenjük a tejszínhabban, mandula forgáccsal megszórjuk és tálaljuk.
Kicsit időigényes, de nagyon finom és mutatós torta. Érdemes kipróbálni.

Epertorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: GereHajnal
Gyors sajtorta
Gyors sajtorta

- Az édesítőt, a tejfölt, a krémsajtot, a citromlét, a vanília aromát és a tojást jól keverd össze egy bögrében. - Ha gyümölcsösre szeretnéd, akkor azt is szórd bele. - Tedd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csodálatos finom Diókrémes kocka
Csodálatos finom Diókrémes kocka

A tojásokat a cukorral, tejföllel krémesre keverjük. A lisztet, sütőport, fahéjat, darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük. A tészta masszát két részre osztjuk. A teps...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ischler házilag
Ischler házilag

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal (én 1 evőkanál rumaromát tettem bele), a reszelt citromhéjjal, és a csipetnyi sóval. Ha szükséges, egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk