30 dkg liszt
12 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
7,5 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 tojás
1 dl tejföl
piros ételfesték
A hozzávalókat (egyelőre a színezékek kivételével) összedolgozzuk, majd ha összeállt a tészta, legalább fél órára hűtőbe rakjuk pihenni.
A tésztát két fele vesszük, az egyik felet natúron hagyjuk, a másik félbe a piros színezéket gyúrunk. (Egy kis pihentetés ezután is ajánlott.)
A gombócokat kisodorjuk egymásra illesztjük és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt megkenhetjük bármilyen ízű krémmel vékonyan és színes cukorkába forgatjuk
A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször készítsd el a piskótát. A tojássárgájákat keverd habosra a porcukorral, majd add hozzá apránként a sütőporral elvegyített lisztet is. Végül a külön tálban kemény habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tojás sárgájával és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet, a lisztet és a sütőport hozzáadjuk, könnyű tésztává keverjük. A tésztát közepes méretű kikent, liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes