30 dkg liszt
12 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
7,5 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 tojás
1 dl tejföl
piros ételfesték
A hozzávalókat (egyelőre a színezékek kivételével) összedolgozzuk, majd ha összeállt a tészta, legalább fél órára hűtőbe rakjuk pihenni.
A tésztát két fele vesszük, az egyik felet natúron hagyjuk, a másik félbe a piros színezéket gyúrunk. (Egy kis pihentetés ezután is ajánlott.)
A gombócokat kisodorjuk egymásra illesztjük és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt megkenhetjük bármilyen ízű krémmel vékonyan és színes cukorkába forgatjuk
A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt! Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé hel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, nyújtható linzertésztát kapunk. A tésztát kétfelé osztjuk és az egyik felébe kakaóport teszünk. Ezt is simává gyúrjuk. Kinyújtjuk a fehér tésztát, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: a tésztához valókat összegyúrjuk annyi tejjel, vagy lekvárral amitől összeáll a tészta. Betesszük a hűtőbe dermedni kb 1 órára. Krém: kevés tejjel csomómentesre keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztõt kevés langyos tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadjuk a megkelt élesztõt, cukrot, tojást, sütõport és jól összegyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű