30 dkg liszt
12 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
7,5 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 tojás
1 dl tejföl
piros ételfesték
A hozzávalókat (egyelőre a színezékek kivételével) összedolgozzuk, majd ha összeállt a tészta, legalább fél órára hűtőbe rakjuk pihenni.
A tésztát két fele vesszük, az egyik felet natúron hagyjuk, a másik félbe a piros színezéket gyúrunk. (Egy kis pihentetés ezután is ajánlott.)
A gombócokat kisodorjuk egymásra illesztjük és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt megkenhetjük bármilyen ízű krémmel vékonyan és színes cukorkába forgatjuk
A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a mézet, kekszmorzsát és belereszeljük a citrom héját. Összedolgozzuk. Vizes kézzel apró golyókat sodrunk és tálcára sorakoztatjuk. Legalább...
Elkészítési idő: 0,5 h Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat vegyítsük el, tegyük félre. A tojásfehérjéket villával picit verjük fel, csak habzásig, öntsük a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a folyékony olajat és kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejjel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes