-
Még mindig nem vagyunk meggy híján, ezért készült most el ez a sütemény. Meg persze azért is, mert imádjuk és pofátlanul egyszerű. A receptben a pohár mértéket a joghurtos poharunk nagysága adja. :)
4 tojást habosra keverünk 2 pohár natúr joghurttal, 1 pohár cukorral, majd egy külön tálban összekeverünk 2 pohár rizslisztet 2 pohár Nutri free mix per dolci-t 1 csomag gluténmentes sütőporral. A nedves összetevőket és a száraz összetevőket robotgéppel alaposan elkeverjük, majd hozzáadunk fél pohár olajat és azzal is eldolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, megszórjuk porcukorban meghempergetett meggyel és 160 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom! :)
A tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliával, majd eldolgozom az olajat és a tejet is benne. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elszitálom. A tojásfehérjét sóval ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük, mehet bele minden egyszerre, a kiolvasztott gesztenyemasszát én egyszerűen kézzel belemorzsoltam, nagyobb darabokban. Ha szeretnénk, hogy még könny...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vizet és a margarint feltesszük főni. Ha már a margarin elolvadt és forr, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd visszatéve a tűzre 2-3 percig még, álland...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz élesztőt kevés tejben felfuttatjuk -a zsirt + margarint elmorzsoljuk a lisztben -bele a felfuttatott élesztő + a tejfölt + csipet só -jól összedolgozzuk -kinyújtjuk jó vékon...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes