1 csg leveles tészta (500 g)
2 db alma
2 maroknyi meggy
1 csg vaníliás pudingpor
4-6 ek. cukor
csipet fahéj
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Hozzáadunk 1/2 csg vaníliás pudingport, 2-3 ek. cukrot, ízlés szerint fahéjat és kb. fél dl vizet, majd sűrűsödésig főzzük.
A meggyet kimagozzuk, felezzük a szemeket. Hozzáadunk 1/2 csg vaníliás pudingport, 2-3 ek. cukrot és kb. fél dl vizet, majd sűrűsödésig főzzük.
A leveles tésztát 4 részre osztjuk, majd egyenként vékonyra kinyújtjuk (a szendvicssütő kétszeres méretére).
Az egyik felére teszünk a töltelékből 2 kupac (1-1 ek.) tölteléket, majd ráhajtjuk a másik felét. Kicsit ellapogatjuk,és a széleit összecsipkedjük, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Ha mindezzel megvagyunk, vajjal megkenegetjük mindkét felét és a melegszendvics-sütőben pár perc alatt kisütjük.
Tipp: Legközelebb kókuszos-nutellás töltelékkel is kipróbálom, ahol 1 kupac töltelékbe 1 kisk. nutellát és 1 kisk. kókuszreszeléket fogok tenni.
De cukrozott, citromhéjjal ízesített túróval is készíthető.
1. Az almát alaposan megmostam, és héjával együtt lereszeltem nagylyukú reszelőn, majd hozzáadtam a zabpelyhet, a diót, a fahéjat és a felolvasztottkókuszzsírt. 2. Az egészet kézz...
Elkészítési idő:A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: 30A tészta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel. 5 tojásfehérje + csipet só: kemény habbá verjük. Óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A túrós krémet habzsàkba...
Elkészítési idő: