3 db alma
25 dkg zabpehely
1 marék dió
1 marék aszalt vackor
1 ek. ribizlilekvár
1 ek. méz
2 tk. fahéj
1 citrom reszelt héja
vaj a forma kikenéséhez
Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet, hogy beszívja az alma levét. Hozzákeverjük a durvára vágott diót, az aszalt gyümölcsöt, a lekvárt és a mézet. Ízesítjük fahéjjal és citromhéjjal. A muffinforma mélyedéseit kivajazzuk, majd ebbe nyomkodjuk bele a keveréket. 100 fokon kb. 30-40 percig sütőben szárítjuk.
Az élesztőt a tejben szétmállasztom (cukor hiányában nem fut fel, de ez baj). A lisztet összekeverem a sütőporral, édesítővel. Hozzáadom az 1 db tojást, a langyos vajat és az élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, 2 részre osztani. Lap, töltelék, lap.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt,dió,sütőpor,szódabikarbóna összekeverni. Tojás,cukor,olaj,tejföl,kávé,likőr összekeverni. A két keveréket egybe keverni, és elosztani a formában. 160-180 fok, 20-25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kakaós kekszet morzsásra daráljuk. 2. Összekeverjük a kiolvasztott gesztenyemasszával és a felkockázott hideg vajjal. 3. Belesimítjuk egy 22-23 cm-es tortaforma aljába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű