3 db alma
25 dkg zabpehely
1 marék dió
1 marék aszalt vackor
1 ek. ribizlilekvár
1 ek. méz
2 tk. fahéj
1 citrom reszelt héja
vaj a forma kikenéséhez
Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet, hogy beszívja az alma levét. Hozzákeverjük a durvára vágott diót, az aszalt gyümölcsöt, a lekvárt és a mézet. Ízesítjük fahéjjal és citromhéjjal. A muffinforma mélyedéseit kivajazzuk, majd ebbe nyomkodjuk bele a keveréket. 100 fokon kb. 30-40 percig sütőben szárítjuk.
A tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot és összekeverjük. Egy másik tálban összeforgatjuk a sütőport a liszttel, és az egészet a joghurtos k...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrom, majd ketté osztom, és kizsírozott kilisztezett tepsibe téve, igény szerint grízt szórok rá, majd ráteszem a tölteléket. Tetejét is grízezem, ha t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA banánokat villával összetörjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a kekszet, a vaníliaaromát és a kókuszt. (A banánok tényleg jól összefogják a masszát, és nem kell hozzá plusz folyad...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: Könnyű