egy gombóc citromfagylalt
● 2 centiliter vodka
● körülbelül 1 deci száraz pezsgő
● friss mentalevél
A citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, vékony pohárba öntjük, friss mentával és gyümölcsökkel díszítjük.
A megmosott almák tetejét levágjuk, az almákat kivájjuk, és 200 fokos sütőben 3-4 percig elősütjük. A tojásokat szétválasztjuk, és sárgájukat kikeverjük a cukor felével, a vaníliás...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyűz almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, vagy lereszeljük, meghintjük fahéjjal. A margarint simára keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd a tojások sárgájával. A liszttel elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejföl és az olaj kivételével a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 24x36 cm) öntjük és a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföl és a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Egy másik tálba tegyük bele a többi hozzávalót és keverjük össze. Gyúrjunk masszát a két tál tartalmából, majd készít...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes