egy gombóc citromfagylalt
● 2 centiliter vodka
● körülbelül 1 deci száraz pezsgő
● friss mentalevél
A citromfagylaltot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vodkát, az apróra vágott mentát, majd elkezdjük kevergetni, miközben a pezsgővel beállítjuk a krémszerű sűrűséget. Hosszú, vékony pohárba öntjük, friss mentával és gyümölcsökkel díszítjük.
1. Fenti hozzávalókat a fenti sorrendben összekeverjük (a meggy kivételével). 2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a kimagozott meggyet, majd közepes lángon me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. 2. 4 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes