A gombóchoz
500 g tehéntúró (félzsíros)
120 g búzadara
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
1 db citrom héja
1 csipet só
A díszítéshez
200 ml tejföl (20%-os)
100 g zsemlemorzsa
10 teáskanál porcukor
1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.
2. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre.
3. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1-2 órára tegyük a hűtőbe!
4. Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.
5. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.
6. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.
7. Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk az elkészült túrógombócokat.
20 perc + 2 óra pihentetés
Elkészítése: A tojásokat a cukrokkal és a sóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódavizet és a lisztet. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszteket összekeverjük. 2. A tojásokat a porrá őrölt nyírfacukorral habosítjuk, beletesszük a vaníliaport, a lisztkeverék felét és a tejben feloldott szalalkálit. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy turmixgépben keverd össze a kakaós tészta hozzávalóit. Ha nehéz bekeverni ezt a tésztát, adj hozzá pár kanál vizet. A tészta felét öntsd egy sütőformába (sütőpapírral vagy al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-elkészitjük a krémet -1/2 liter tejben megfőzzük a pudingot -bele a 20 dkg cukrot -amikor kihült -belekeverjük 2 dl felvert tejszinhabot -10 dkg összetört babapiskótát legvé...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Nehéz