Családireceptkönyv.hu

Túrógombóc


Írta:

Elk. idő: 20 perc+ 2 óra
Adag: 10 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gombóchoz
500 g tehéntúró (félzsíros)
120 g búzadara
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
1 db citrom héja
1 csipet só

A díszítéshez
200 ml tejföl (20%-os)
100 g zsemlemorzsa
10 teáskanál porcukor

Elkészítés:


1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hosszán kereszül, hogy a búzadara felpuhuljon.

2. Amíg puhul a búzadara, a zsemlemorzsát kicsit pirítsuk meg egy serpenyőben, majd tegyük félre.

3. Ha eleget állt a búzadarás-túrós keverék, verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd kis adagokban, óvatosan keverjük a túróhoz. Az így kapott masszát 1-2 órára tegyük a hűtőbe!

4. Egy fazékban forraljunk enyhén sós vizet, és állítsuk be a lángot, hogy lobogva forrjon a víz.

5. Vizes kézzel formázzunk gombócokat a túrós masszából, és tegyük őket a lobogó vízbe.

6. Amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, már jók is - kb 5 perc. (Az első gombócot vágjuk félbe, hogy biztosan átfőtt-e.) A kész gombócokat forgassuk át a pirított zsemlemorzsában.

7. Tejföllel leöntve, esetleg porcukorral megszórva tálaljuk az elkészült túrógombócokat.

Trükkök, tippek, praktikák:


20 perc + 2 óra pihentetés

Túrógombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Molleux framboise
Molleux framboise

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, közben a csokoládét és a vajat megmelegítjük. Ha kész a fehérjénk, folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a sárgáját, a vajas csoki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Házi leveles tészta
Házi leveles tészta

A puha vajat habosra keverem csipet sóval. Hozzáadom az átszitált lisztet és a langyos vizet, majd összegyúrom. Könnyű rugalmas, kissé puhább tésztát kapok. 20 percet pihen. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Bejgli
Bejgli

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, csipet sóval és cukorral. Összedolgozzuk a por állagú hozzávalókat, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk