Tészta
4 tojás
26 dkg cukor
7 kanál étolaj
26 dkg liszt
1 kk sütőpor
3 dkg kakaó
Krém:
1 cs vaníliáscukor
1 cs puding, lehetőleg puncs ízű
8 dl tej
17 dkg vaj
17 dkg cukor
Máz:
5 ek víz
20 dkg cukor
8 dkg kakaó
2 dkg vaj
A tojások sárgáját a cukorral, étolajjal, vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját.
Elfelezzük a tésztát, majd az egyikbe belekeverjük a kakaót egy kis víz kíséretében.
2 db őzgerincformába öntjük a tésztákat, majd megsütjük.
Krém:
A krémhez megfőzzük a pudingot, majd langyosra hűtjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a pudinggal összedolgozzuk.
Máz.
A vizet a cukorral és a kakaóval összeforraljuk, majd belekeverjük a vajat.
Összeállítás:
A tésztákat felszeleteljük.
Egy világos és egy sötét szelet közé krémet teszünk, majd a tetejét megkenjük a mázzal.
1. A meleg tejben kevés édesítőszerrel felfuttatjuk az élesztőt, a lisztet mikróban átmelegítjük, majd átszitáljuk. 2. A kész kovászt összedolgozzuk a liszttel, tojássárgákkal, ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is készítsük el a kakaós-mézes lapokat. Ehhez a mézet, vajat, cukrot felolvasztjuk, folyamatosan kevergetve addig melegítem, amíg összeolvadnak a hozzávalók. Nem kell forra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejben elkeverem a vaníliás cukrot és a rum aromát. (én mindig aromát használok) A babapiskótákat éppen csak megforgatom a tejben, és egy jénai tálba egymás mellé teszem. A geszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű