Tészta
4 tojás
26 dkg cukor
7 kanál étolaj
26 dkg liszt
1 kk sütőpor
3 dkg kakaó
Krém:
1 cs vaníliáscukor
1 cs puding, lehetőleg puncs ízű
8 dl tej
17 dkg vaj
17 dkg cukor
Máz:
5 ek víz
20 dkg cukor
8 dkg kakaó
2 dkg vaj
A tojások sárgáját a cukorral, étolajjal, vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját.
Elfelezzük a tésztát, majd az egyikbe belekeverjük a kakaót egy kis víz kíséretében.
2 db őzgerincformába öntjük a tésztákat, majd megsütjük.
Krém:
A krémhez megfőzzük a pudingot, majd langyosra hűtjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a pudinggal összedolgozzuk.
Máz.
A vizet a cukorral és a kakaóval összeforraljuk, majd belekeverjük a vajat.
Összeállítás:
A tésztákat felszeleteljük.
Egy világos és egy sötét szelet közé krémet teszünk, majd a tetejét megkenjük a mázzal.
Elkészítés 1 óra 1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, lisztet, porcukrot és a sütőport. Az egészet alaposan összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gesztenyemasszát kiolvasztjuk, krumplinyomón átnyomjuk. A lisztet átszitáljuk, és a sütőporral összevegyítjük. A tojások sárgáját a fehérjétől külön választjuk. A tojássárgákhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, margarint, 4 ek porcukorral, 2 ek tejföllel és 2 tojással jól összegyúrjuk, két lapra kinyújtjuk. 2. Az egyik lapot tepsibe tesszük, és a meghámozott, lereszelt é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGyártás menete: A 8 tojás fehérjét kemény habbá verem, hozzáadom a 40 dkg cukrot (lassanként), ehhez adom a 40 dkg őrölt dióbelet és a prézlit. Két részre osztom, tepsi hátán 2 lap...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz