4 natúr joghurt
4 vaníliás cukor
10 dkg cukor
fél csomag étkezési zselatin
fél l tejszín
és kb. 50 dkg savanykás gyümölcs /málna, ribizli, meggy,/
20 dkg babapiskóta
Először is a natúr joghurtokat beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kész, félretesszük, és teljesen kihűtjük.A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverem a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek, és levet eresszenek.
Majd előveszek egy jénai tálat, és beleteszem a joghurtos krém kb. negyedrészét,erre teszek egy sor babapiskótát, majd megint a joghurtos krém ,és így rétegelem míg el nem fogy. A tetejét a joghurtos krémmel fejezzük be, hiszen így a piskóta megpuhul ha közte van.Legalább 3 órára hűtőbe tesszük,nagyon finom, és könnyen elkészíthető édesség.
Kimérjük, és előkészítjük a hozzávalókat. Az étcsokoládét, a tetszés szerint választott magvakat és gyümölcsöket picire vágjuk. A lisztet, a sütőport, a csipetnyi sót, a fűszere...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. 2. A tészta hozzávalóit a kenyérsütő gépbe tesszük és dagasztó programra kapcsoljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kicsit megolvasztott vajat habosra keverjük,hozzá adjuk a csoki darabokat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport, valamint a tejet,és össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a margarinnal. Tészta: A vizet, zsart és a sót összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a liszt...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű