4 natúr joghurt
4 vaníliás cukor
10 dkg cukor
fél csomag étkezési zselatin
fél l tejszín
és kb. 50 dkg savanykás gyümölcs /málna, ribizli, meggy,/
20 dkg babapiskóta
Először is a natúr joghurtokat beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a zselatint, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kész, félretesszük, és teljesen kihűtjük.A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt joghurtos krémmel összekeverjük. Végül óvatosan hozzákeverem a gyümölcsöket, vigyázva, nehogy szétmenjenek, és levet eresszenek.
Majd előveszek egy jénai tálat, és beleteszem a joghurtos krém kb. negyedrészét,erre teszek egy sor babapiskótát, majd megint a joghurtos krém ,és így rétegelem míg el nem fogy. A tetejét a joghurtos krémmel fejezzük be, hiszen így a piskóta megpuhul ha közte van.Legalább 3 órára hűtőbe tesszük,nagyon finom, és könnyen elkészíthető édesség.
1. Kevés liszttel, kb. 1/2 dl tejjel, kanálnyi porcukorral összekeverjük az élesztőt és langyos helyen megkelesztjük. 2. A vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojást kikeverjük a margarinnal és a cukorral, hozzáadjuk a kakaót, és a sütőporral elkevert lisztet. Felengedjük a tejjel. Rummal és reszelt narancshéjjal ízesíthetjük. Kivaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral jó habosra kikeverjük.Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport a tejjel váltogatva, végül a kókuszreszeléket. Kivajazott tepsibe öntjük a masszát és előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük (a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb masszát kell kapjunk), majd szilikonos sütőpapírra kanalazva alsó-felső sütésen 200 fokon készre sütjük (akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű