menu

Családireceptkönyv.hu

Mazsolás tekercs (pain aux raisins)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ KRÉM
3 dl tej
9 dkg porcukor
2 tojás
2 ek liszt
♥ TÉSZTA:
7,5 dkg kockára vágott vaj
2 dkg cukor
2,5 dl tej
1 kk só
40 dkg liszt
2 kk élesztő
12 dkg mazsola
barnacukor v. jégcukor

Elkészítés:


♥ KRÉM:
Forrald fel a tejet, add hozzá a cukrot tojást és a lisztet. Alaposan verd fel a keveréket egy habverővel, tedd takarékra a lángot és addig főzd állandó keverés közben, amíg a krém besűrűsödik.
Hagyd kihűlni.
♥ TÉSZTA:
Tedd a vajat, cukrot, tejet, sót, lisztet és élesztőt a kenyérsütő üstjébe. Indítsd el a "tészta" programot. Amikor elkészült, tedd a tésztát lisztezett deszkára, nyújtsd ki 3-4 mm vastagra és nagyjából téglalap alakra. Ha nem sikerül vágd le a fölösleget.
A tésztát kend meg a krémmel, szórd rá egyenletesen a mazsolát és szorosan tekerd fel. Miután feltekerted, vágd kb 2 cm széles darabokra. Szép sorjában fektesd a tekercseket sütőpapírral bevont tepsire. Fóliázd vagy takard le a tepsit, és pihentesd a tésztát 30 percig. Közben melegítsd elő a sütőt 180°-190°-ra. Amikor lejárt az idő, a megkelt tekercseket kend meg felvert tojással, és szórd meg barnacukorral vagy jégcukorral.
Tedd a sütőbe és süsd alsó-felső sütésmódon kb. 15-20 percig, amíg szép világos barnás pirosas színt kapnak.
Légkeveréses sütőnél le kell számolni 20°-ot a hőmérsékletből.

Trükkök, tippek, praktikák:


12-15 süti lesz a megadott mennyiségből.

Mazsolás tekercs (pain aux raisins)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk - Durranó fánk
Fánk - Durranó fánk

1. 2 dl víz felforralunk, 7 dkg vajjal, tűzről levéve 17 dkg finomlisztet gyorsan belekeverünk. 2. Ha majdnem kihűlt, külön-külön robotgéppel 5 db tojást keverünk hozzá. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott almás-túrós
Rakott almás-túrós

Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. Citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg. A túrót áttörjük és simára keverjük a tejföllel és a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Pudingos-tejfölös szelet
Pudingos-tejfölös szelet

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát és a kakaót.Ezután ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudinggal töltött palacsinta csoki öntettel
Pudinggal töltött palacsinta csoki öntettel

A palacsintákat megtöltöm pudingal, és leöntöm csokimázzal

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk