♥ KRÉM
3 dl tej
9 dkg porcukor
2 tojás
2 ek liszt
♥ TÉSZTA:
7,5 dkg kockára vágott vaj
2 dkg cukor
2,5 dl tej
1 kk só
40 dkg liszt
2 kk élesztő
12 dkg mazsola
barnacukor v. jégcukor
♥ KRÉM:
Forrald fel a tejet, add hozzá a cukrot tojást és a lisztet. Alaposan verd fel a keveréket egy habverővel, tedd takarékra a lángot és addig főzd állandó keverés közben, amíg a krém besűrűsödik.
Hagyd kihűlni.
♥ TÉSZTA:
Tedd a vajat, cukrot, tejet, sót, lisztet és élesztőt a kenyérsütő üstjébe. Indítsd el a "tészta" programot. Amikor elkészült, tedd a tésztát lisztezett deszkára, nyújtsd ki 3-4 mm vastagra és nagyjából téglalap alakra. Ha nem sikerül vágd le a fölösleget.
A tésztát kend meg a krémmel, szórd rá egyenletesen a mazsolát és szorosan tekerd fel. Miután feltekerted, vágd kb 2 cm széles darabokra. Szép sorjában fektesd a tekercseket sütőpapírral bevont tepsire. Fóliázd vagy takard le a tepsit, és pihentesd a tésztát 30 percig. Közben melegítsd elő a sütőt 180°-190°-ra. Amikor lejárt az idő, a megkelt tekercseket kend meg felvert tojással, és szórd meg barnacukorral vagy jégcukorral.
Tedd a sütőbe és süsd alsó-felső sütésmódon kb. 15-20 percig, amíg szép világos barnás pirosas színt kapnak.
Légkeveréses sütőnél le kell számolni 20°-ot a hőmérsékletből.
12-15 süti lesz a megadott mennyiségből.
tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük fakanállal, majd kikent tepsibe simítjuk. Sűrű, de kenhető (nem folyós!) állapotúnak kell lennie. Tepsiméret kb. 22x37 cm. A tetejét l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukrot habosra keverjük a vajjal, a szétválasztott tojás sárgájával és a citrom levével/héjával. 2. A liszthez keverjük, a sütőpor majd ezt a citromos keverékhez adjuk ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelkészítés 1. A puha vajat a cukorhelyettesítővel felverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, egy csipet sót, majd a lisztet több kisebb részletben. Egy már nem folyós, de még ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű