Családireceptkönyv.hu

FANTA TÚRÓS


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 före
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


TÉSZTA :4ek lisztet 1cs sütőporral és 2ek kakaóporral összekeverjük
6 tojássárgáját 6ek porcukorral kikeverjük és hozzáadunk 1dl olajat.
6 tojás fehérjét felverjük.
TÚRÓKRÉM:20dkg margarint 25dkg porcukorral habosra keverünk hozzáadunk 50dkg túrót és egy citrom reszelt héját.
FANTAKRÉM:7dl bármilyen narancs üditőital 2cs vaniliás pudingpor 2ek cukor.

Elkészítés:


A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük laza
mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet.
Sütöporos tepsibe előmelegített 120-180fokon sütjük.
Hagyjuk jól kihűlni.
Elkészítjük addig a túrókrémet meg a fantakrémet és ha kihűlt a tészta rárakjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


meg kell várni míg kihűl a tészta mert szétfolyik rajta minden

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos kuglóf vörös áfonyával
Citromos kuglóf vörös áfonyával

Először keverjük habosra a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, a rummal és citromlével, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is. A lisztet keverjük el a sütőpo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Porhanyos tészta
Avatar Tóthné Vincze Mária Kedvelnék
Porhanyos tészta

A gyúrótáblán a lisztbe mélyedést vájunk. A többi hozzávalót beletesszük és gyorsan sima tésztává dolgozzuk. A tésztát hideg helyen pihentetjük,majd később késhát vastagságúra k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós mézes sütemény
Diós mézes sütemény

Csorgassuk a mézet egy keverőtálba, adjunk hozzá az öt tojást és a cukrot. Tegyük langyos helyre, majd habverővel keverjük az egészet habosra. Egy másik edénybe szórjuk a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
túrós ribizlis morzsa süti
túrós ribizlis morzsa süti

A morzsához először megolvasztom a vajat, majd hagyom kézmelegre hűlni. Lényeges, hogy teljesen folyékony maradjon. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk