20 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 1 db tojás, 1/2 kg kimagozott meggy.
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk.
Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe.
A meggyet jól lecsurgatjuk és megszórjuk őrölt fahéjjal, majd zsemlemorzsával.
A folyékony massza tetejére egyenletesen osszuk el a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon 1/2 óra alatt megsül. Fogvájóval szurkáljuk meg, ha már nem tapad rá a tészta, akkor megsült.
Pár perces pihentetés után szeletelhető és porcukorral vagy vaníliáscukorral tálaláskor megszórhatjuk a tetejét.
A tésztát a szokásos módons ós vízben megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítjük és 2 dkg vajra szedjük. Jól összekeverjük. Közben a tojássárgákat a tejföllel, a cukorral és kevés sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral és a kakaóval összekeverjük, majd gőz felett állandó keverés mellett sűrűre főzzük. 2. Tálba tesszük a vaníliás cukrot és a vajat, összekeverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozom, belenyomkodom a sütiformákba úgy, hogy az ujjammal mélyedést nyomok a közepükbe. (Nem töltöm tele a formákat, mert a sütés közben megdagad) Még mel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapot nyújtunk belőle, és mindegyiket kb. 15-20 perc alatt, előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A krémhez a diót a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű