20 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 1 db tojás, 1/2 kg kimagozott meggy.
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk.
Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe.
A meggyet jól lecsurgatjuk és megszórjuk őrölt fahéjjal, majd zsemlemorzsával.
A folyékony massza tetejére egyenletesen osszuk el a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőbe, 180 fokon 1/2 óra alatt megsül. Fogvájóval szurkáljuk meg, ha már nem tapad rá a tészta, akkor megsült.
Pár perces pihentetés után szeletelhető és porcukorral vagy vaníliáscukorral tálaláskor megszórhatjuk a tetejét.
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A túrót összekeverjük/törjük a tojássárgákkal, vaníliás cukorral, cukorral vaníliaaromával, és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy kissé keményebb mass...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kakaós zabpalacsintához a zabpehelyből kiveszünk két evőkanállal, a többit egy aprítógépben lisztté daráljuk, majd hozzáadjuk a kakaót és az őröletlen zabpelyhet is. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a mogyorót, a fahéjat és a sót késes robotgépben elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és addig járatjuk a gépet, amíg morzsás állagú keveréket kapunk. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű