2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
1. A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. 2. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. 3. Felezzük a keveréket, felébe kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézIlyen sorrendben összekeverjük és kimagozott meggyel megszórjuk. Közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük, kockásra vágva meghempergetjük vaníliás porcukorban.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. 2. A tésztához a tojásokat gépi habverővel nagyon habosra verjük a nyírfacu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összegyúrok és mint az alaplinzernél szokták, egy órára hűtőbe rakom. Utána nyújtom és szaggatom, kinkent tepsibe 180 fokon 10 perc alatt megsül
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű